magdasnews.gr
Ζωή

Κοσμοσυρροή στη φιλανθρωπική βραδιά του Ομίλου για την UNESCO ΒΠ για την προώθηση του έργου του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»

Κοσμοσυρροή στη φιλανθρωπική βραδιά του Ομίλου για την UNESCO ΒΠ για την προώθηση του έργου του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» «Όλοι μπορούμε να συμμαχήσουμε για τον άνθρωπο, για την ελπίδα και τη ζωή» Με μία φιλανθρωπική μουσική βραδιά σηματοδότησε ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων το ξεκίνημα μιας συμμαχίας για τη ζωή με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Στο «4711» που πλημμύρισε από την παρουσία του κόσμου, σε εορταστική μουσική ατμόσφαιρα επισφραγίστηκε η έναρξη του κοινού αγώνα για τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, που επίσημα είχε ενεργοποιηθεί με την υπογραφή του σχετικού συμφώνου συνεργασίας, από την Πρόεδρο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και την Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη.

Η φιλανθρωπική βραδιά είχε ως αποστολή, με τη βοήθεια της ομάδας συνεργατών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» το κοινό να ενημερωθεί για τη σημασία του «γίνομαι εθελοντής δότης μυελού των οστών» και πώς με μία απλή κίνηση ένας εθελοντής δότης μπορεί να προσφέρει το υπέρτατο αγαθό της ζωής σε κάποιον συνάνθρωπό μας που κινδυνεύει, και πώς τελικά όλοι μπορούμε να γίνουμε σύμμαχοι για την ελπίδα και τη αρκεί να περάσουμε από τη σκέψη στην πράξη.

«Απόψε γιορτάζουμε το ξεκίνημα μίας συνεργασίας – συμμαχία για τη ζωή. Μέσα από τη φιλανθρωπική μουσική βραδιά μας, βάζουμε τις βάσεις για να δώσουμε νέα ώθηση στο εθελοντικό κίνημα δωρεάς μυελού των οστών στη χώρα μας. Το έργο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», το μεγαλείο της προσφοράς της Προέδρου του Μαριάννας Βαρδινογιάννη από την πρώτη στιγμή μας ενέπνευσε ως Όμιλο. Η φιλοσοφία, το όραμα του Συλλόγου «χτυπά» στην καρδιά των στοχεύσεων μας αλλά και στη δική μου καρδιά που η προσφορά αγάπης προς τα παιδιά, η προσφορά ζωής, η στήριξη στο διπλανό μας αποτελούν για μένα πηγή δράσης, πηγή δημιουργίας και κοινωνικής προσφοράς. Αυτό ήταν που πυροδότησε και την επιθυμία μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το «Όραμα Ελπίδας» σε μία συμμαχία προσφοράς στον Άνθρωπο και στη ζωή. Στον αγώνα αυτό για τη ζωή, όλοι μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τη διάθεσή μας για ανθρωπιστική προσφορά» ανέφερε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Ομίλου Μαρίνα Πατούλη, και προσέθεσε: «Ως Όμιλος θα συνεχίσουμε μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες να είμαστε μάχιμοι στην κοινωνία, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που μας χρειάζονται, στο πλευρό των ανθρώπων της διπλανής πόρτας που έχουν ανάγκη από τη βοήθειά μας, κοντά στα παιδιά μας και στη νέα γενιά. Θα συνεχίσουμε να κινητοποιούμε την κοινωνία σε δράση με στόχο ένα καλύτερο “αύριο” για εμάς, τα παιδιά μας, για το μέλλον της πατρίδας μας».

Για τη συμβολή της συμμαχίας με τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων στην προώθηση του στόχου του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» για τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, μίλησε η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Ινώ Κωνσταντοπούλου. «Εκ μέρους της Προέδρου μας, Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, και του Δ.Σ του Συλλόγου μας, θέλω να σας μεταφέρω τη χαρά όλων μας για τη συνεργασία ανάμεσα στους δυο φορείς. Αν κρίνουμε από τον ενθουσιασμό όλων σας και τα θερμά λόγια της κυρίας Πατούλη πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα συμβάλει σημαντικά στην υλοποίηση του στόχου μας: όλοι οι συνάνθρωποί μας να μπορούν να βρουν έναν συμβατό δότη. Επίσης, θέλω να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου που αυτή τη μουσική βραδιά την έχετε μετατρέψει σε βραδιά ελπίδας για τη ζωή». Με σύνθημα «Ας γίνει το τραγούδι μας σήμερα τραγούδι ελπίδας και ζωής» τα παιδιά της Χορωδίας του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, υπό τη μαέστρο τους Εύη Χλωρού, μετέφεραν με τη φωνή τους το δικό τους μήνυμα αγάπης, χαράς και αισιοδοξίας.

Για την ευγενική προσφορά τους, η κ. Πατούλη, ευχαρίστησε τους χρυσούς χορηγούς και τους χορηγούς της βραδιάς, στους οποίους και προσέφερε συμβολικά μία τιμητική πλακέτα και συγκεκριμένα, στον Αλέξανδρο Πρίνου από τα κέντρα αισθητικής MEDI PRINOU, στον Λουκά Προυσανίδη, από τα Φροντιστήρια Προυσανίδης, στην Οδύσσεια Κωνστάντουυρα, από το Health & Beauty Medical Group, στον Ιωάννη Δατσέρη, ΟΜΜΑ Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, στον Κωνσταντίνο Πάντο, Κλινική Γένεσις Αθηνών, στον Νικόλαο Μπουφίδη, ΒΕΝΝΕΤ Βιομηχανία Φαρμάκων Α.Ε. Ευχαριστίες απηύθυνε, επίσης, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, στην Π.Ε.Τ.Α -Πληροφόρηση Επιμόρφωση Τοπικής Ανάπτυξης-, στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, στις Νομικές Εκδόσεις LEX BOOK για την υποστήριξη της εκδήλωσης, στο «4711» και στην υπεύθυνη του κέντρου Αντωνία Τομάζου για τη δωρεάν παραχώρηση, στο συγκρότημα ΟΝIRAMA και στους ερμηνευτές Γιώργο Τσαλίκη και Κώστα Χαριτοδιπλωμένο για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στη βραδιά. Τέλος, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO κ. Πατούλη, ευχαρίστησε την ομάδα συνεργατών από τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», τους εκπροσώπους από τον χώρο της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων από τον Δήμο Αμαρουσίου, τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, από τον Δήμο Πεντέλης, από τον Δήμο Κηφισιάς, από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, τους υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, τους πολιτευτές, τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, τους γονείς και τα παιδιά της χορωδίας «για την εμπιστοσύνη τους στον Όμιλο», τους εργαζομένους του Δήμου Αμαρουσίου «που όλα αυτά τα χρόνια καθημερινά δίνουν αγώνα υπό αντίξοες συνθήκες για ένα όμορφο, καθαρό και λειτουργικό Μαρούσι αλλά και που με την παρουσία σας γίνονται σύμμαχοι και “πρεσβευτές” του στόχου για την προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών», όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά, τους ανθρώπους εκείνους που εμπνέονται από τους στόχους και την αποστολή του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και στηρίζουν το έργο του.

 

Related posts

Ποιος δήμος βάζει νυχτερινό ταξί για τις γυναίκες ώστε να γυρίζουν σπίτι

Newsroom

Παραδείγματα θάρρους: Αυτοί είναι οι δύο ήρωες έφηβοι που έσωσαν δεκάδες ανθρώπους κατά την επίθεση στη Μόσχα

Newsroom

Ευχαριστίες στην Κριτική Επιτροπή του 11ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

News Room G