Με μία εναρκτήρια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού και ουσίας, ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία προς την πραγματοποίηση των 4ων GREEK INTERNATIONAL WOMEN AWARDS (GIWA), των Διεθνών Βραβείων που στόχο έχουν την αναγνώριση και την επιβράβευση Ελληνίδων που έχουν διακριθεί για τα επιτεύγματα και τις δράσεις τους στον επαγγελματικό τους χώρο.
Με άξονα το φετινό μήνυμα του θεσμού #takeaction – Ανάλαβε Δράση (ή Δράσε) η οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από καταξιωμένες επαγγελματίες με διαφορετικό επιστημονικό και επαγγελματικό υπόβαθρο, ανακοίνωσε την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου σε συνέντευξη τύπου στο Foyer του Θεάτρου Παλλάς, το άνοιγμα της πλατφόρμας των GIWA για υποβολή αιτήσεων, παρουσία κριτών από όλες τις κατηγορίες.

Κεντρική ομιλήτρια της πρώτης εκδήλωσης των Διεθνών Βραβείων, που τελούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας του Απόδημου Ελληνισμού, ήταν η Ευρωβουλευτής κ. Ελεονώρα Μελέτη, που έχει αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια δημόσια ρητορική για την ουσιαστική γυναικεία ενδυνάμωση καθώς και τις αφανείς συχνά πτυχές της γυναικείας κακοποίησης.

Η κα Μελέτη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα στερεοτυπικά αφηγήματα διακρίσεων ως προς το ρόλο των γυναικών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, στον εσωτερικευμένο μισογυνισμό που συνεχίζει να δυσκολεύει την γυναικεία επαγγελματική εξέλιξη και ισορροπία, και κυρίως στην εξαιρετική σημασία εγχειρημάτων όπως τα GIWA που φωτίζουν και επιβραβεύουν με συνέπεια και πίστη, την προσπάθεια, την διάκριση και την επαγγελματική πορεία γυναικών απ όλους τους χώρους.
