magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ «BEST ΩΧ…»

Ένα μίνιμαλ υπερθέαμα του Ιεροκλή Μιχαηλίδη στο ΑΝΟΔΟΣ LIVE STAGE

 

Οι «Άγαμοι Θύται» ξαναχτυπούν, μετά από 6 χρόνια καλλιτεχνικής αγρανάπαυσης! Φέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση 33 ετών από την ίδρυσή τους, οι «Άγαμοι Θύται» και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, παρουσιάζουν μία επετειακή παράσταση, ένα σκηνικό ταξίδι με σταθμούς τις καλύτερες στιγμές τους.

Ένα ταξίδι με επιβάτες – προσκεκλημένους επί σκηνής όλους τους κατά καιρούς «Άγαμους», όλους δηλαδή τους σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί τους. Οι παραβάτες των κωμικών νόμων, η dream team του γέλιου, με τη ρηξικέλευθη και λοξή ματιά τόσο στην τρυφερότητα της νοσταλγίας όσο και στην αμεσότητα της επικαιρότητας, με το μοναδικό κωμικό ιδίωμα που διαθέτουν, έρχονται να μας ξεσηκώσουν, αψηφώντας τα κλισέ της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης. Η νέα τους επετειακή παράσταση είναι ένα ανθολόγιο των καλύτερων σκηνικών στιγμών της περίφημης ομάδας, μια ιστορική διαδρομή, μια προσέγγιση της σάτιρας «άνευ βωμολοχίας».

Υποστηριζόμενη από ιδιαίτερες υποκριτικές ερμηνείες, διασκεδαστικές χορογραφίες, ωραίες μουσικές και τραγούδια που ισορροπούν ανάμεσα σε λαϊκά, δημοτικά και Βαλκανικά ηχοχρώματα ενώ συνδιαλέγονται με τους δυτικούς ήχους του rock n roll, του swing και του cabaret.

Με βασικό άξονα πάντα την κωμωδία και το Διονυσιακό στοιχείο και πυλώνες Την επικαιρότητα, το stand-up comedy, τα θεατρικά σκετς και την παντομίμα, με επιρροές από την κλασική Ελληνική επιθεώρηση, τον βουβό κινηματογράφο και το φιλολογικό cabaret, μας παρουσιάζουν μια ξεκαρδιστική παράσταση με αφορμή τα καλλιτεχνικά τους γενέθλια. Εμπρηστές της νωχέλειας και του εφησυχασμού, μας προσφέρουν το αντίδοτο στο στημένο, το φθηνό και το ευκαιριακό, με ζωντάνια και αμεσότητα, με εξόχως κωμικά, ανατρεπτικά, σατιρικά και αυτοσαρκαστικά κείμενα.

Κάποια που μας θυμίζουν τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους και άλλα που θα μας χαρίσουν νέες γλυκιές αναμνήσεις μέσω του εύθυμου σχολιασμού της σημερινής επικαιρότητας.

*Οι Άγαμοι Θύται δηλώνουν ευθαρσώς, ρητώς και κατηγορηματικώς, ότι η διαρκής αναφορά στα 33 χρόνια της καλλιτεχνικής ζωής τους, ουδεμία σχέση έχει με υπαρκτά ιστορικά πρόσωπα και οποιοσδήποτε συνειρμός ή ομοιότητα είναι καθαρά συμπωματική.

Οι Άγαμοι, παρόλο που θεωρούν τον εαυτό τους πολύ σημαντικό στην εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας, απεχθάνονται τις συγκρίσεις και εξάλλου ευελπιστούν να ζήσουν λιγάκι παραπάνω.

Κείμενα: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Κλήμεντος (Γιώργος Σκαμπραδώνης), Χρήστος Τολιάδης, Βαγγέλης Νάσης

Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Δούσος

Χορογραφίες: Μάρκος Γιακουμόγλο 

Με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Δημήτρη Σταρόβα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Χρήστο Μητρέτζη,Ταξιάρχη Χάνο, Γιάννη Νιάρρο

Special Guest Πρεμιέρας: Γιώτα Νέγκα, Θοδωρής Αθερίδης, Άκης Σακελλαρίου

Και τους Ηλιάνα Γαϊτάνη, Ανδριάνα Αχιτζάνοβα, Περικλή Σιούντα, Κατερίνα Πλεξίδα, Ορφέα Τσαρέκα

Χορεύουν: Ελένη Δημακουλέα, Ιωάννα Κάγιου, Δανάη Κουτέλα, Έλενα Μαυρομανωλάκη

Ορχήστρα: Γιώργος Δούσος (πνευστά), Κώστας Νικολόπουλος (κιθάρες), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι), Μενέλαος Μωραΐτης (τούμπα)Διονύσης Μακρής (μπάσο), Σωτήρης Μαυρονάσιος (τύμπανα), Περικλής Σιούντας (ακορντεόν), Ανδριάνα Αχιτζάνοβα (νέι) και ο Χρήστος Μητρέτζης (μπουζούκι)

Special Guest-Καλεσμένοι:

Εκ περιτροπής θα εμφανιστούν παλιοί και νεότεροι Άγαμοι Θύται όπως οι Ρούλα Μανισάνου (1990), Θοδωρής Αθερίδης (1991), Μελίνα Κανά (1992), Φώτης Σιώτας (1994), Γιώργος Συμεωνίδης (1996), Δήμητρα Ματσούκα (1997), Γιώργος Χατζής (2003), Θανάσης Αλευράς (2004), Ματίνα Νικολάου (2004), Δημήτρης Μακαλιάς (2004), Μπέσσυ Μάλφα 2008), Κρατερός Κατσούλης (2008), Κλέλια Ρένεση (2009), Εβελίνα Παπούλια (2010), Αποστόλης Ψυχράμης (2010), Λευτέρης Ελευθερίου (2015), Κώστας Αποστολάκης (2015), Πάνος Μουζουράκης (2015), Κώστας Μακεδόνας (2016) και ο Σπύρος Παπαδόπουλος (2016)

 

*Οι καλεσμένοι-guest θα ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα Οργάνωση και Διεύθυνση Παραγωγής Γιώργος Μουστάκας / Γιάννης Μουστάκας GMI Live

Μαίρη Βιντιάδου 6972291819,                                          \                                               email: [email protected]

 

 

 

Βιογραφικό 33 Χρόνια Άγαμοι Θύται

Εκεί όπου το πηγαίο χιούμορ συναντά την υψηλή αισθητική και ποιότητα. Οι «Άγαμοι Θύται» εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό τον Οκτώβριο του 1990, ξεκινώντας τις παραστάσεις τους στο «Υψηλόν Βολτάζ» της Θεσσαλονίκης με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Δημήτρη Σταρόβα, Ρούλα Μανισάνου, Χρήστο Μητρέτζη και Στάθη Παχίδη ενώ για πρώτη φορά στην Αθήνα εμφανίστηκαν το 1993 μαζί με το Γιώργο Νταλάρα.

Εμπνευστής, εμψυχωτής και «Νονός» του σχήματος είναι ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα σκηνοθετεί όλες τις παραστάσεις. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί για τη συγγραφή των κειμένων, αρχικά με τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη (Κλήμεντος) και αργότερα με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και τον Χρήστο Τολιάδη.

Οι Άγαμοι Θύται σε αυτά τα 33 χρόνια, έχουν παρουσιάσει πάνω από 20 διαφορετικές παραστάσεις με πάνω από 1300 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Έχουν φιλοξενήσει κατά καιρούς κάποιους από τους σημαντικότερους και διασημότερους μουσικούς, τραγουδιστές, χορευτές και ηθοποιούς της χώρας μας, συμπράττοντας όμως ταυτόχρονα και με σημαντικούς ξένους καλλιτέχνες. Διαχρονικά, αποτελούν μία από τις κορυφαίες καλλιτεχνικές ομάδες στο χώρο της σύγχρονης κωμωδίας και, ταυτόχρονα, ένα σχήμα μοναδικό στο είδος του, αφού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ελληνικό-βαλκανικό «καμπαρέ».

Τα ερμηνευτικά και αισθητικά χαρακτηριστικά τους διαπερνούν όλες τις σκηνικές τέχνες, παντρεύοντας βασικά σκηνικά στοιχεία και ερμηνευτικούς κώδικες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και της μιμικής/παντομίμας, προσδίδοντας στους «Άγαμους Θύτες» μία ξεχωριστή φυσιογνωμία και ταυτότητα.

– Οι παραστάσεις του Σαββάτου ξεκινούν στις 23:15 και της Κυριακής 21:30.

ANODOS Live stage Πειραιώς 183, Αθήνα 118 53

– Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2103468100 – 6906474647https://www.more.com/music/agamoi-thytai-anodos-live-stage/

Σχετικές αναρτήσεις

Πρεμιέρα της παράστασης «Ραχήλ» του Γρηγόριου Ξενόπουλου

News Room G

DODO: Όσα έγιναν στην πρεμιέρα της ταινίας στο 63o THESSALONIKI FILM FESTIVAL

News Room M

Βραβεία Emmy 2022: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές

News Room A