Σε μια εντυπωσιακή ακτιβιστική δράση, η Greenpeace «εισέβαλε» στο γήπεδο γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ στη Σκωτία, σκαλίζοντας στην άμμο γιγαντιαίο πορτρέτο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, συνοδευόμενο από το μήνυμα «Καιρός για αντίσταση – μάχη κατά της κατάληψης της εξουσίας από τον δισεκατομμυριούχο».
Το εναέριο έργο τέχνης είχε έκταση σχεδόν μισού ποδοσφαιρικού γηπέδου και δημιουργήθηκε από ακτιβιστές κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε συνεργασία με καλλιτεχνικό οργανισμό. Η δράση συνέπεσε με τη συμπλήρωση 100 ημερών της δεύτερης προεδρικής θητείας του Τραμπ.
Η Greenpeace κατήγγειλε την περιβαλλοντική πολιτική του Τραμπ, επικρίνοντάς τον για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και για την υποστήριξή του στη βιομηχανία άνθρακα και πετρελαίου. Όπως δήλωσε η Αρίμπα Χάμιντ, εκτελεστική διευθύντρια της Greenpeace UK, «ο πρόεδρος Τραμπ εργάζεται ενεργά για να αποδομήσει τις περιβαλλοντικές προστασίες».
Το Trump Turnberry έχει βρεθεί στο στόχαστρο και στο παρελθόν. Στις 8 Μαρτίου ακτιβιστές είχαν γράψει συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης με γκράφιτι και στο γκαζόν του πολυτελούς θερέτρου, όπως το «Η Γάζα δεν πωλείται».
Αξιοσημείωτο είναι ότι τη στιγμή της διαμαρτυρίας διεξαγόταν αγώνας γκολφ, με τους παίκτες να φαίνεται πως δεν αντιλήφθηκαν την ακτιβιστική ενέργεια. Το πορτρέτο σβήστηκε αργότερα από την παλίρροια.