33.7 C
Αθήνα
Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
Μάγδα Τσέγκου
People & Politics

Από τη Μέση Ανατολή έως την καθημερινότητα: Ο Μητσοτάκης κάνει απολογισμό εβδομάδας με έμφαση στην ασφάλεια, την υγεία και την κοινωνική στήριξη

Από τη Μέση Ανατολή έως την καθημερινότητα: Ο Μητσοτάκης κάνει απολογισμό εβδομάδας με έμφαση στην ασφάλεια, την υγεία και την κοινωνική στήριξη

Στις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εστίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη ανασκόπηση της εβδομάδας, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια σταθερότητα. Υπογράμμισε την ελληνική στήριξη στους πολίτες που βρίσκονται σε Ισραήλ και Ιράν, ζητώντας ψυχραιμία και συγκράτηση, ενώ στη συνομιλία του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας κατά της απόκτησης πυρηνικών όπλων από το Ιράν και τάχθηκε υπέρ της άμεσης εκεχειρίας στη Γάζα και της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στο εσωτερικό, ο πρωθυπουργός παρουσίασε τα βασικά ζητήματα της εβδομάδας, με πρώτο την ψήφιση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που στοχεύει σε πιο ασφαλείς δρόμους μέσω αυστηρότερων ποινών και νέων μέτρων ελέγχου, αλλά και την πιλοτική 24ωρη λειτουργία Μετρό και Τραμ τα Σάββατα για να περιοριστεί η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δωρεάν κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους από τον ΕΟΠΥΥ, που ξεκίνησε ήδη, μειώνοντας την ταλαιπωρία για χιλιάδες ασθενείς. Παράλληλα, τόνισε την επιτυχία του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» να αποκτήσει ευρωπαϊκή διαπίστευση, καθώς και τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε επτά μεγάλα νοσοκομεία, για εξοικονόμηση πόρων και καλύτερη φροντίδα ασθενών.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης νέων τουριστικών επιχειρήσεων με πόρους από το ΕΣΠΑ, καθώς και στη διεύρυνση του προγράμματος «Σπίτι μου ΙΙ» για ΑμεΑ, δίνοντάς τους περισσότερες επιλογές και ευκολότερη πρόσβαση σε κατάλληλες κατοικίες.

Δεν έλειψε η αναφορά στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών που καταγράφει νέο ρεκόρ ρυθμίσεων, αλλά και στην εκρηκτική άνοδο του συστήματος άμεσων πληρωμών IRIS, το οποίο επεκτείνεται και σε όλες τις επιχειρήσεις ως το φθινόπωρο.

Τέλος, μίλησε για τη μετάβαση του Ελληνικού Κτηματολογίου στην πλήρη ψηφιακή εποχή με τον Ψηφιακό Φάκελο Μεταβίβασης, αλλά και για την επιτυχία του νέου Προσωπικού Αριθμού, που απλοποιεί τις συναλλαγές των πολιτών με το κράτος.

Με κεντρικό μήνυμα την υπευθυνότητα και την συνέπεια, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, με στόχο την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών.

Related posts

Αυτοί είναι οι celebrities που διεκδικούν μια ψήφο στις Ευρωεκλογές

Magdas News

Συγκινεί το “αντίο” του οδηγού και σωματοφύλακα του Κώστα Σημίτη

News Room M

Συνάντηση της Κατερίνας Μονογυιού με τον Βασίλη Κικίλια στη Μύκονο, Πρωτοβουλίες για ισχυρότερη λιμενική παρουσία στη Μύκονο

News Room Z