Η Αθηνά Οικονομάκου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Vita και τη Μικαέλα Θεοφίλου, όπου μίλησε ανοιχτά για την αντιμετώπιση της κριτικής στα social media και για τα σχόλια που δέχεται σχετικά με την προσωπική της ζωή.
Όταν ρωτήθηκε για το πώς αντιμετωπίζει τα αρνητικά σχόλια, απάντησε με αυτοπεποίθηση: «Όταν κάτι δεν έχει βάση, δεν μπορεί να με αγγίξει. Όταν είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου, τις επιλογές σου και τη ζωή σου, δεν αφήνεις αρνητικά σχόλια να σε επηρεάσουν. Καλύτερα να πούμε έναν καλό λόγο ή, αν δεν έχουμε κάτι θετικό να πούμε, να σωπαίνουμε. Είναι πιο υγιές από το να εξαπολύουμε χολή».
Η Αθηνά αναφέρθηκε και στα σχόλια που δέχεται για τη σχέση της μετά τον χωρισμό της. «Η τοξικότητα ανήκει σε αυτούς που την εκφράζουν. Δεν μπορείς να μου την επιβάλεις. Εγώ επιλέγω να την κρατώ έξω από τη ζωή μου. Δεν με ενδιαφέρουν τα κουτσομπολιά ούτε η άποψη ανθρώπων που δεν με γνωρίζουν πραγματικά».
Σχολιάζοντας την έννοια της κριτικής που συνοδεύει τη δημόσια εικόνα, είπε: «Είναι άλλο το να δεχθώ την κριτική και άλλο το να μου στείλει κάποιος μήνυμα που λέει “δεν συμφωνώ που χώρισες”. Αυτό είναι υπέρβαση. Έχουμε χάσει λίγο το μέτρο».
Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι κάποιες φορές απαντά, συνήθως με χιούμορ: «Το 99% όσων λαμβάνουν απάντηση με ένα καυστικό σχόλιο γίνονται οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές μου. Όμως δεν δίνω μεγαλύτερη σημασία από ό,τι πρέπει, ούτε στα θετικά ούτε στα αρνητικά σχόλια. Αρκεί που αρέσω σε μένα».
Η Αθηνά κλείνει με ένα ισχυρό μήνυμα αυτοεκτίμησης: «Έχω ζήσει πολλά χρόνια χωρίς Instagram, ξέρω πώς είναι η ζωή έξω από τα social media. Η καθημερινή αγάπη που λαμβάνω από τον κόσμο είναι αρκετή για μένα».