magdasnews.gr
People & Politics

Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα που «παίζουν» για τον διάδοχο της Σακελλαροπούλου

Περιορίζονται οι πιθανότητες για μια δεύτερη θητεία της σημερινής Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για το ποιος θα την διαδεχθεί.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, τα ονόματα που παίζουν, είναι του Κωνσταντίνου Τασούλα και του Παναγιώτη Πικραμμένου ενώ δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή. «Πολλαπλασιάζονται τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να σκέφτεται κάτι πιο μετριοπαθές δεξιό» γράφει η στήλη.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Δεν σας κρύβω ότι η πρωινή αναφορά του Νότη, με έβαλε σε σκέψεις. Άρχισα λοιπόν να τηλεφωνώ σε κάτι φίλους που έχω και στο ευρύτερο περιβάλλον Σαμαρά. Από αυτούς του φίλους κατάλαβα ότι ο ίδιος ο πρόεδρος Αντώνης, δεν υπάρχει ούτε μία (μα ούτε μία), πιθανότητα στο δισεκατομμύριο, να ψηφίσει τη σημερινή Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου εφόσον ο πρόεδρος Κυριάκος, αποφασίσει να την ξαναπροτείνει. Μάλιστα, θυμίζει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός με την ιδιότητα του βουλευτή της ΝΔ, δεν είχε ψηφίσει την προτεινόμενη από τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου. Όμως αν κατάλαβα καλά από τον φίλο μου τον σαμαρικό, εκτός από τον ίδιο τον Μεσσήνιο πολιτικό, υπάρχουν και καμία 25αριά μέχρι στιγμής Νεοδημοκράτες βουλευτές που στις κατ΄ ίδιαν συζητήσεις τους, ξεκαθαρίζουν (προκαταβολικά) ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη Σακελλαρόπουλου.

Με δεδομένο ότι προς τα τέλη του χρόνου ο πρόεδρος Μητσοτάκης, θα πρέπει να λύσει και τον συγκεκριμένο γρίφο, είναι λογικό να έχει ξεκινήσει σιγά, σιγά η συγκεκριμένη συζήτηση. Άλλωστε εξ όσων αντιλαμβάνομαι ο πρόεδρος Σαμαράς, αλλά και κάτι σκληροί καραμανλικοί, αντιμετωπίζουν την προεδρική εκλογή ως χρυσή ευκαιρία για να ζορίσουν (εσωκομματικά) τον πρωθυπουργό. Ωστόσο έχω την αίσθηση ότι εν προκειμένω λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που στην περίπτωση μας, είναι ο αρχηγός Κυριάκος. Το επισημαίνω αυτό, γιατί θεωρώ ότι μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, περιορίζονται οι πιθανότητες για μια δεύτερη θητεία της σημερινής προέδρου. Απεναντίας, πολλαπλασιάζονται τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να σκέφτεται κάτι πιο μετριοπαθές δεξιό. Στο πλαίσιο αυτής της κουβέντας κυκλοφορούν δυο ονοματεπώνυμα. Του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου. Το κοινό χαρακτηριστικό των δυο είναι η διαχρονική σχέση που διατηρούν με τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Βλέπετε ο Τασούλας προέρχεται από την ίδια πολιτική μήτρα των αβερωφικών, από την οποία έχει προέλθει και ο πρώην αρχηγός της ΝΔ. Σε σχέση τώρα με τη φημολογούμενη δεύτερη σκέψη που αφορά τον Πικραμένο, να σας επισημάνω για όση αξία έχει, την διαχρονική φιλία που τον συνδέει με τον διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά. Κι όταν αναφέρομαι σε φιλία, δεν μιλάω για κάτι τυπικό, αλλά για κάτι original με γερές ρίζες και κυρίως με αντοχή στον χρόνο. Επίσης να επισημάνω ότι ο Πικραμένος έχει εξαιρετική σχέση και με τον υπουργό Επικράτειας Άκη Σκέρτσο.

Related posts

Φθιώτιδος Συμεών : Μέσα στην Εκκλησία δεν έχουμε ούτε πορτιέρηδες, ούτε σεκιουριτάδες

News Room A

Άρθρο-κόλαφος της Taz κατά Κασσελάκη: «Ο πολυπράγμων… πολιτικός με το χαμόγελο Colgate»

Newsroom

«Ο Μπαμπινιώτης ήταν ακατάλληλος, ατάλαντος και κατέστρεψε την ελληνική γλώσσα». Δείτε ποια το είπε !

News Room M