Μάγδα Τσέγκου
Ζωή

Αυτά τα ελληνικά φαγητά βρίσκονται στα καλύτερα του κόσμου

Η Ελλάδα συνεχίζει να εντυπωσιάζει το Taste Atlas και να βρίσκεται στις λίστες του για τα φαγητά που ξεχωρίζουν.

Αυτή τη φορά το Taste Atlas συγκέντρωσε τα καλύτερα φαγητά από όλο τον κόσμο.

Το παστίτσιο, ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων στην Ελλάδα, αποδεικνύεται ότι έχει αγαπηθεί και παγκοσμίως, καθώς βρίσκεται στην 5η θέση ανάμεσα στα 100 καλύτερα μαγειρευτά φαγητά στον κόσμο, σύμφωνα με το Taste Atlas.

Εκτός από το παστίτσιο, στη λίστα των Top 100 Casseroles in the World συμπεριλαμβάνονται επίσης το γιουβέτσι, που βρίσκεται στην 9η θέση, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο μουσακάς, ο οποίος καταλαμβάνει τη 15η θέση.

Στην 1η θέση σκαρφάλωσε το παραδοσιακό βραζιλιάνικο φαγητό Escondidinho. Μπορεί να φτιαχτεί με διάφορα υλικά – μοσχάρι, κοτόπουλο, ψάρι, χοιρινό ή γαρίδες. Το πρωτότυπο ονομάζεται escondidinho de carne seca, που παρασκευάζεται με συνδυασμό αποξηραμένου και αλατισμένου κρέατος και πουρέ πατάτας.

Το carne seca μαγειρεύεται με ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδο και διάφορα μπαχαρικά. Τοποθετείται σε ένα ταψί και στη συνέχεια ολοκληρώνεται με πουρέ πατάτας και συχνά με τριμμένο τυρί. Ο συνδυασμός ψήνεται στο φούρνο μέχρι να ροδίσει από πάνω. Το όνομα του πιάτου σημαίνει «μικρό κρυμμένο», αναφερόμενο στο κρέας που κρύβεται κάτω από ένα στρώμα πουρέ πατάτας.

Σχετικά με το παστίτσιο, το Taste Atlas αναφέρει τα εξής: «Αν και οι Έλληνες δεν εφηύραν τα ζυμαρικά, κατανάλωναν παρόμοια τρόφιμα από την αρχαιότητα. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι όροι που συνήθως συνδέουμε με το ιταλικό φαγητό, όπως τα λαζάνια και τα μακαρόνια, θεωρούνται από ορισμένους ότι είναι ελληνικής προέλευσης.

Ωστόσο, αυτό το πιάτο πήρε το όνομά του από το ιταλικό pasticcio, μια μεγάλη οικογένεια πιτών με ζυμαρικά και ραγού. Το παστίτσιο είναι για τους Έλληνες ό,τι είναι τα λαζάνια για τους Ιταλούς και ό,τι είναι τα mac and cheese για τους Αμερικανούς – έντονα αρωματικά, πλούσια και κολλώδη στρώματα σωληνοειδών ζυμαρικών σε μια πλούσια σάλτσα που αποτελείται από ντομάτες και κιμά αρνιού, που ολοκληρώνεται με σάλτσα μπεσαμέλ και, ιδανικά, πασπαλίζεται με τριμμένο κεφαλοτύρι ή κασέρι».

Related posts

Κινεζική Πρωτοχρονιά 2025: Το κόκκινο της καλοτυχίας και η ”Χρονιά του Φιδιού” – Τι συμβολίζει

News Room M

Αποκριές: Πότε πέφτει η αργία της Καθαράς Δευτέρας και ποιες αργίες ακολουθούν

News Room M

Η Μις Λίβανος παντρεύτηκε στην Ελλάδα – Η σούπερ χλιδάτη δεξίωση στο ΟΑΚΑ

Magdas News