Μάγδα Τσέγκου
Ζωή

Αυτό είναι το τραγούδι του Ισραήλ για τη Eurovision που «κόπηκε» – Το ερμήνευσε για πρώτη φορα δημόσια η Έντεν

Η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision ερμήνευσε για πρώτη φορά το October Rain, την «απαγορευμένη» βερσιόν του τραγουδιού.

Το τραγούδησε μπροστά σε χιλιάδες άτομα στο Τελ Αβίβ, στην καθιερωμένη σαββατιάτικη συγκέντρωση των συγγενών των απαχθέντων από τη Χαμάς και των αγνοουμένων.

Το τραγούδι με το οποίο επρόκειτο αρχικά να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στον διαγωνισμό, είχε τον τίτλο October Rain, με αναφορά στα γεγονότα του Οκτωβρίου και το τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς, στο φεστιβάλ. Η EBU δεν έκανε δεκτούς τους στίχους του τραγουδιού, θεωρώντας πως εμπεριέχουν πολιτικό περιεχόμενο και έτσι μετά από τις απαραίτητες αλλαγές, η Έντεν τραγούδησε στο Μάλμε το Hurricane.

Το βράδυ του Σαββάτου (18/5), για πρώτη φορά ερμήνευσε την αρχική εκδοχή του τραγουδιού, με τους πρωτότυπους στίχους. Σε συγκέντρωση συμπαράστασης, η Γκολάν μαζί με άλλους καλλιτέχνες (μία εξ αυτών ήταν και η Netta νικήτρια της Eurovision 2018), ένωσαν τις φωνές τους και απαίτησαν από την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα για την άμεση επιστροφή των ομήρων που κρατούνται ακόμα στη Γάζα.

Related posts

Ρόδος: Πρωτοστατεί και θωρακίζει από τις φωτιές την κοιλάδα των Πεταλουδών με αυτό το υπερσύχρονο σύστημα ανίχνευσης καπνού

Magdas News

Κίνδυνος και στα ΑΤΜ: Δείτε γιατί δεν πρέπει να κάνετε ανάληψη χρημάτων εκτός τραπεζικού ωραρίου

News Room M

Netflix: Επιστρέφει το “Μικρό σπίτι στο λιβάδι” με νέα διασκευή

News Room M