Η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision ερμήνευσε για πρώτη φορά το October Rain, την «απαγορευμένη» βερσιόν του τραγουδιού.
Το τραγούδησε μπροστά σε χιλιάδες άτομα στο Τελ Αβίβ, στην καθιερωμένη σαββατιάτικη συγκέντρωση των συγγενών των απαχθέντων από τη Χαμάς και των αγνοουμένων.
Eurovision said it was “too political.”
But tonight, our Queen, Eden Golan, who heroically faced off the haters of Europe, performed ‘October Rain’, the song that should’ve won Eurovision, for the first time in public, at the Tel Aviv Hostages Square rally. pic.twitter.com/uhef3URtIn
— Arsen Ostrovsky 🎗️ (@Ostrov_A) May 18, 2024
Το τραγούδι με το οποίο επρόκειτο αρχικά να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στον διαγωνισμό, είχε τον τίτλο October Rain, με αναφορά στα γεγονότα του Οκτωβρίου και το τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς, στο φεστιβάλ. Η EBU δεν έκανε δεκτούς τους στίχους του τραγουδιού, θεωρώντας πως εμπεριέχουν πολιτικό περιεχόμενο και έτσι μετά από τις απαραίτητες αλλαγές, η Έντεν τραγούδησε στο Μάλμε το Hurricane.
Το βράδυ του Σαββάτου (18/5), για πρώτη φορά ερμήνευσε την αρχική εκδοχή του τραγουδιού, με τους πρωτότυπους στίχους. Σε συγκέντρωση συμπαράστασης, η Γκολάν μαζί με άλλους καλλιτέχνες (μία εξ αυτών ήταν και η Netta νικήτρια της Eurovision 2018), ένωσαν τις φωνές τους και απαίτησαν από την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα για την άμεση επιστροφή των ομήρων που κρατούνται ακόμα στη Γάζα.