magdasnews.gr
People & Politics

Αυτοί είναι πιο… παράξενοι νέοι ευρωβουλευτές – Τι γράφει το Politico για Φειδία, Γαλάτω, Λατινοπούλου

Το Politico δημοσίευσε τη λίστα με τους 23 «πιο άγριους και παράξενους», όπως τους χαρακτηρίζει, νέους ευρωβουλευτές.

Πρόκειται για 23 ευρωβουλευτές από επτά διαφορετικές χώρες. «Αν επρόκειτο να ενώσουν τις δυνάμεις τους, θα πληρούσαν όλα τα κριτήρια για να σχηματίσουν τη δική τους ομάδα;» αναρωτιέται το Politico.

Και από τους 23 ευρωβουλευτές με τους οποίους ασχολείται, οι 4 σχετίζονται με την Ελλάδα και την Κύπρο. Συγκεκριμένα, ασχολείται με τον Φειδία Παναγιώτου, τη Γαλάτω Αλεξανδράκη, την Αφροδίτη Λατινοπούλου και τον Φρέντη Μπελέρη.

Φειδίας Παναγιώτου

«Από το YouTube στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο 25χρονος influencer πίσω από viral επιτυχίες στο YouTube κατετάγη τρίτος στην Κύπρο. Έχει 2,1 εκατομμύρια συνδρομητές και έχει συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο προβολές για το βίντεό του με τίτλο ”Ανάγκασα τον Έλον Μασκ να με αγκαλιάσει” και 5 εκατομμύρια για ένα που ονομάζεται ”Έζησα στο αεροδρόμιο για 7 ημέρες δωρεάν”. Αν τον δείτε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, θα είναι επειδή είναι καθ’ οδόν προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα είναι ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και έχει πει ότι θέλει να δημιουργήσει το δικό του κόμμα. Έχει κάνει vlog για τις προσωπικές λεπτομέρειες του χωρισμού του, αλλά θα είναι τόσο οδυνηρά διαφανής όταν πρόκειται για συναντήσεις στο λόμπι;».

Γαλάτω Αλεξανδράκη

«Ίσως είναι τώρα ο κρεοπώλης των Βρυξελλών; Η Γαλάτω Αλεξανδράκη, 76 ετών, είναι συνταξιούχος κτηνοτρόφος που διατηρεί κρεοπωλείο στην Αλεξανδρούπολη στη βόρεια Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες της στο διαδίκτυο. Ούτε μία. Αλλά είναι τόσο γνωστή σε τοπικό επίπεδο που δεν έκανε εκστρατεία ούτε έδωσε συνέντευξη. Και παρόλα αυτά κέρδισε μια έδρα για το εθνικιστικό κόμμα Ελληνική Λύση, το οποίο ήρθε δεύτερο μετά τη Νέα Δημοκρατία που συνδέεται με το ΕΛΚ. Δεν έχει πει ακόμη αν θα πάρει τη θέση».

Αφροδίτη Λατινοπούλου

«Η θεά του body shaming. Πήρε το όνομά της από την Ελληνίδα θεά της ομορφιάς, η Λατινοπούλου εκδιώχθηκε από το ελληνικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά από body shaming σε μια τηλεοπτική παρουσιάστρια. Κέρδισε μια θέση με το κόμμα ”Φωνή Λογικής”, το οποίο υποστηρίζει ισόβιες φορολογικές απαλλαγές για γυναίκες που έχουν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά. Είναι κατά των αμβλώσεων και της μετανάστευσης και θέλει να απαγορεύσει στα μέλη της LGBTQI κοινότητας να εργάζονται στο εκπαιδευτικό σύστημα».

Φρέντης Μπελέρης

«Ο φυλακισμένος δήμαρχος. Ο Μπελέρης γιόρτασε την εκλογή του ως Έλληνας ευρωβουλευτής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε φυλακή της Αλβανίας. Ο Μπελέρης εξελέγη δήμαρχος της αλβανικής παράκτιας πόλης Χειμάρρα μόλις λίγες ημέρες αφότου συνελήφθη με την κατηγορία για εξαγορά ψήφων. Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν αποδοκιμάσει την κίνηση ως αλβανική προσπάθεια να ματαιώσει τις πολιτικές δραστηριότητες της ελληνικής μειονότητάς της».

Related posts

Υπουργός Εσωτερικών ο Μάκης Βορίδης και αναπληρωτής ο Στέλιος Πέτσας

News Room A

Δένδιας και Παυλόπουλος μαζί σε εκδήλωση για την 25η Μαρτίου – Έκατσαν δίπλα δίπλα

Newsroom

Επιστολική ψήφος: Τι θα συμβεί αν ο φάκελος δεν φτάσει εγκαίρως, πότε θεωρούνται άκυρα τα ψηφοδέλτια

Newsroom