19.6 C
Athens
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Η τεράστια προσφορά της Body Action στη Σιβιτανίδειο Σχολή

  Είναι γεγονός πως στις ημέρες που διανύουμε, είναι εκατοντάδες οι οικογένειες. που βιώνουν οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, έχοντας έτσι αρνητικό αντίκτυπο στη καθημερινότητα χιλιάδων παιδιών.

  Δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις, που τα παιδιά και αυτόν το χειμώνα δυσκολεύονται να αγοράσουν ρούχα για την νέα σχολική χρονιά. Τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν και στη Σιβιτανίδειο Σχολή με παιδιά που δεν έχουν την απαραίτητη ένδυση και υπόδηση για να ανταποκριθούν στις ανάλογες καιρικές συνθήκες τώρα που ξεκινάνε τα κρύα. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, η προσοχή, η επικοινωνία και η αγάπη των καθηγητών για τα παιδιά τους οδήγησε με επικεφαλή την Τομεάρχη Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας κυρία Ελίνα Σαουρίδη να δράσουν άμεσα και να δημιουργήσουν ένα “Κοινωνικό Μαγαζάκι” μέσα στη Σχολή, όπου συγκεντρώνουν ρούχα, παπούτσια τρόφιμα και ότι άλλο χρήσιμο, έτσι ώστε τα παιδιά που έχουν ανάγκες, να μπορούν να τις καλύπτουν άμεσα.

  Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων

  Η αξιοθαύμαστη αυτή κίνηση, έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου, αλλά και διαφόρων επιχειρήσεων, που έσπευσαν να βοηθήσουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, έτσι ώστε να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των παιδιών.

  Ενδεικτικό της κατάστασης που βιώνουν στο σχολείο, είναι η συγκλονιστική δημοσίευση που έκανε η Τομεάρχης Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας, που πρωτοστάτησε στο να δημιουργηθεί το “Κοινωνικό Μαγαζάκι” κυρία Ελίνα Σαουρίδη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η οποία έγραψε :

  H κα. Ελίνα Σαουρίδη

  “Το κοινωνικό μαγαζάκι δημιουργήθηκε το 2021 εντός της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής, εφόσον διαπιστώθηκαν από το εκπαιδευτικό προσωπικό οι αυξημένες ανάγκες των μαθητών σε βασικά είδη που αφορούν την ένδυση τους.

  Διαπιστώσαμε μαθητές να μην φορούν πανωφόρι τους χειμερινούς μήνες με δικαιολογία πως δεν κρυώνουν, ενώ δεν είχαν, είδαμε μαθητή να πέφτει από τα σκαλοπάτια επειδή φορούσε τρία νούμερα μεγαλύτερο παπούτσι του πατέρα του, κορίτσι που να δένει τα παπούτσια κάτω από την σόλα με κορδόνια για να μην της διαλυθούν. Αυτά είναι τα ελάχιστα παραδείγματα που μας παρακίνησαν να δράσουμε άμεσα.

  Κατόπιν συνεργασίας της Διοίκησης της σχολής και των Διευθυντών των τεσσάρων ΕΠΑ.Λ., του Ε.Κ., του Ι.Ε.Κ. και του ΚΕ.ΔΙ.Β.ΙΜ, που διαθέτει η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή, απευθύνθηκε έκκληση για συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών από το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της σχολής. Από την κοινωφελή δράση αυτή αποκλείστηκε το μαθητικό δυναμικό για να μην είναι αναγνωρίσιμα τα είδη που παρέχονται.

  Για δεύτερη συνεχή χρονιά η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής εξυπηρετεί και καλύπτει τις ανάγκες εκατοντάδων μαθητών που προσέρχονται καθόλη την διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου και προμηθεύονται ελεύθερα σε αδιαφανείς σακούλες τα είδη που χρειάζονται.

  Δυστυχώς, διαπιστώνουμε την αύξηση της εισροής των μαθητών στην δομή αυτή όλο και περισσότερο την φετινή χρονιά. Είναι πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο που δημιουργείται μια τέτοια δομή μέσα σε σχολικό περιβάλλον και ευχόμαστε όλοι να κριθεί μη απαραίτητη το συντομότερο δυνατόν. Προς το παρόν ευχαριστούμε όσους στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, των εκπαιδευτικών και των διοικητικών της σχολής, για να ανακουφίσουμε όλοι μαζί την νέα γενιά της χώρας μας και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε ανάγκη.

  Τις θερμές μας ευχαριστίες στην εταιρεία αθλητικών ειδών Body Action, τον κ. Νικόλαο Μπούρα, την κα.Μαίρη Μπούρα και τον κ. Πέτρο Κελέση, που μας χορήγησαν 30 κούτες με πληθώρα απαραίτητων ειδών ένδυσης και υπόδησης για τους μαθητές μας. Άξιοι!!!!”

  - Advertisement -

   

  Η γνωστή Εταιρία Αθλητικών Ειδών Body Action, πάντα με κοινωνική ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο, ευαισθητοποιήθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Σχολής προσφέροντας “ανιδιοτελώς” 35 κούτες με είδη ένδυσης και υπόδησης για τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

  Αμέσως μετά την παράδοση, ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της εκτελεστικής επιτροπής τον κύριο Σπύρο Ευσταθόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή κύριο Κωνσταντίνο Γούλα, την Διευθύντρια 1ου ΕΠΑΛ κυρία Αθηνά Μποζίκη, τον Διευθυντή Εργαστηριακού Κέντρου Θανάση Βασιλογιάννη, τον Διευθυντή 2ου ΕΠΑΛ κύριο Χρήστο Κουτουλάκο, τον Διευθυντή 3ου ΕΠΑΛ κύριο Ι. Μπαφούνη, τον Διευθυντή 4ου ΕΠΑΛ κύριο Δ. Χριστοδούλου, την Διευθύντρια ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κυρία Π. Βασιλείου, την Διευθύντρια Ι.Ε.Κ. κυρία Β.Ζαφείρη και τις Υπεύθυνες του «Κοινωνικού Μαγαζιού» τις Καθηγήτριες κυρίες Ελίνα Σαουρίδη & Μαρίνα Κουκουλά με τον Εμπορικό Διευθυντή της Body Action κύριο Πέτρο Κελέση και την Marketing Manager κυρία Μαίρη Μπούρα, για να τους ευχαριστήσουν για την ευγενική προσφορά τους και να υπογράψουν σύμφωνο υποστήριξης για τις ανάγκες των παιδιών της Σχολής σε πάγια βάση.

  Αξίζει να σημειωθεί, πως και το Σώμα των Εκπαιδευτικών και των 4 ΕΠΑ.Λ. της Σιβιτανιδείου όπως και το Σώμα των Διοικητικών Υπαλλήλων της Σχολής της Σιβιτανιδείου στηρίζουν παραδειγματικά και συνδράμουν με τα είδη που παρέχουν στο «Κοινωνικό Μαγαζάκι».

  Τέτοιες περιπτώσεις καθηγητών, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση σε μια εποχή που τείνουν να χαθούν οι αξίες τα ιδανικά η αλληλεγγύη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο .

  Έτσι λοιπόν, μέσα από το “Κοινωνικό Μαγαζάκι” που δημιούργησαν οι καθηγητές στη Σιβιτανίδειο Σχολή, αποδεικνύεται πως “όταν υπάρχει ένα θέλω υπάρχει και ένα μπορώ” και όσο υπάρχουν ” Άνθρωποι”, θα υπάρχει και η ελπίδα για κάθε παιδί ότι μπορεί να έχει ένα στήριγμα σε κάθε περίπτωση.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Latest Posts

  ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

  STAY IN TOUCH

  TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.