Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναλαμβάνει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, ενώ είναι έγκυος, γεγονός που καθιστά τη θέση της υπουργού ιδιαίτερα συμβολική. Η ίδια αναφέρεται στην εμπειρία της ως υπουργού και μέλλουσας μητέρας, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε δίλημμα αν μπορεί να συνδυάσει τους δύο ρόλους. Αντιθέτως, η πρόταση να αναλάβει το υπουργείο συνέπεσε με την εγκυμοσύνη της, κάτι που το θεωρεί σημαντικό και ενθαρρυντικό για πολλές γυναίκες. Το γεγονός ότι αυτή η σύνθεση ρόλων συμβαίνει σε ένα Υπουργείο που ασχολείται με τη στήριξη της οικογένειας προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
Η υπουργός αναφέρει ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την εγκυμοσύνη της μέχρι τώρα, αλλά παραδέχεται πως υπάρχουν στιγμές που το σώμα της δεν ανταποκρίνεται όπως θα ήθελε. Παρά τις προκλήσεις, υπογραμμίζει πως είναι σε θέση να τα συνδυάζει όλα και να εξισορροπεί τις ευθύνες της με τρόπο που θεωρεί πως συμβαίνει καθημερινά σε πολλές γυναίκες.
Αναφορικά με το έργο της στο Υπουργείο, η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρει ότι η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, η στήριξη των ατόμων με αναπηρία και η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος αποτελούν προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής. Ειδικότερα για το στεγαστικό, αναφέρεται στο πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ», που αποσκοπεί στη στήριξη νέων και νέων ζευγαριών. Επίσης, το δημογραφικό ζήτημα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη χώρα, απαιτώντας διατομεακή προσέγγιση και πολιτική βούληση.
Αναγνωρίζει ότι τα οικονομικά μέτρα από μόνα τους δεν είναι αρκετά για να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα, καθώς η οικογενειακή πολιτική και η ενίσχυση των οικογενειών συνδέονται και με κοινωνικούς και πολιτισμικούς παράγοντες. Επιπλέον, η υπουργός αναφέρεται στην ενδοοικογενειακή βία, ένα θέμα που απαιτεί προσέγγιση τόσο μέσω της προστασίας και της καταστολής όσο και της πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στη δημιουργία δομών υποστήριξης για τις γυναίκες που πλήττονται από βία.
