17 C
Athens
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Εγκαινιάστηκε το Μητροπολιτικό Πεζοπορικό Μονοπάτι «Υμηττός Trail»

  Ημέρα γιορτής σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης εγκαινιάστηκαν από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) & Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο και το Δήμαρχο Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο τα πρώτα 15 χλμ. του μονοπατιού με την κωδική ονομασία «Καισαριανή Trail» στην καρδιά του δάσους της Καισαριανής, αποτελώντας την αρχή του περίφημου «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL», ενός υπέροχου μονοπατιού που αξίζει να εξερευνήσετε!

  Για να μπορέσουν όλοι ν’ ανακαλύψουν τις απίστευτες ομορφιές που κρύβει ο Υμηττός μας!

  Η βασική εξαγγελία και το όραμα του ΣΠΑΥ υλοποιείται με ένα εμβληματικό έργο στον χώρο του φυσιολατρικού τουρισμού, που φιλοδοξεί να καταστήσει τον Υμηττό επίκεντρο της περιαστικής πεζοπορίας και ποδηλασίας, με τον Υμηττό μας να γίνεται ακόμη πιο προσιτός στους πολίτες του Λεκανοπεδίου και όχι μόνο.

  Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος

  «Η πιο ευτυχής παρουσία ήταν αυτή των παιδιών μας, των μαθητών Γυμνασίων της Καισαριανής που στα πρόσωπά τους αντιπροσωπεύεται όλη η νέα γενιά που θα αγαπήσει και θα προστατεύσει τον Υμηττό μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Κωνσταντάτος. Και συμπλήρωσε: «Η παρουσία των τριών Ολυμπιονικών μας, του Λευτέρη Πετρούνια, του Παναγιώτη Μάντη και του Παύλου Καγιαλή, που είναι και πρότυπα για όλους μας, συμβολίζει ότι αν δεν αγωνιστείς και δεν παλέψεις, δεν αποκτάς μετάλλια».

  Το «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL» αποτελεί ένα εμβληματικό έργο στο χώρο του πεζοπορικού κινήματος, καθώς στόχος του ΣΠΑΥ και των 11 Δήμων γύρω από τον Υμηττό είναι να πιστοποιηθούν 110 χιλιόμετρα μονοπατιών που θα ενώσουν όλους τους Δήμους περιμετρικά του Υμηττού, θα αναδείξουν τον φυσικό του πλούτο και τα πολιτιστικά του μνημεία, και θα προωθηθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως η ορεινή πεζοπορία, η ποδηλασία και ο επιστημονικός τουρισμός για τη μελέτη της χλωρίδας και της πανίδας.
  Το πρώτο τμήμα που παραδόθηκε στους λάτρεις του Υμηττού έχει συνολικό μήκος 15 χιλιομέτρων, με συνολικό εκτιμώμενο χρόνο 4,5 ώρες και με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον σταθμό της λεωφορειακής γραμμής 224 στο κοιμητήριο Καισαριανής.

  Η διαδρομή, που οραματίστηκε η Περιπατητική Ομάδα Υμηττού και υλοποιεί με την συνεργασία του ΣΠΑΥ και την Φιλοδασική Ένωση Αθηνών αποτελεί τμήμα του ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL, για το οποίο έχει υπογραφεί το 2020 σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείου Περιβάλλοντος, ΣΠΑΥ, Περιπατητικής Ομάδας Υμηττού, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μαίναλον Κοινσεπ και Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

  Σχηματίζει ένα πέταλο πάνω από την Καισαριανή με καταπληκτική πανοραμική θέα προς την Ακρόπολη και τη θάλασσα του Σαρωνικού και φιλοδοξεί να καταστήσει τον Υμηττό επίκεντρο της περιαστικής πεζοπορίας, προσελκύοντας όχι μόνο κατοίκους των γύρω περιοχών και της πρωτεύουσας αλλά και επισκέπτες της χώρας μας που θα ήθελαν να γνωρίσουν μια άλλη εντυπωσιακή πλευρά της Αθήνας.

  Παρόντες τη σημαντική αυτή ημέρα, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία, ήταν επίσης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, η Δασάρχης Πεντέλης κ. Κύρκου, ο Πρόεδρος Περιπατητικής Ομάδας Υμηττού & Αντιδήμαρχος Καισαριανής Μάνος Κιτσέλλης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό.

  Καλορίζικο το μονοπάτι μας! Χαρείτε και αγαπήστε τον Υμηττό μας με τα μοναδικά του μνημεία και τις σπάνιες ομορφιές του!

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Latest Posts

  ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

  STAY IN TOUCH

  TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.