Στην Αυστραλία παραμένει εγκλωβισμένη η τραγουδίστρια Χριστίνα Σάλτη, μετά τις σοβαρές εξελίξεις που καταγράφονται στη Μέση Ανατολή και έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές επιπτώσεις στις αερομεταφορές.
Η γνωστή καλλιτέχνιδα αποκάλυψε μέσω ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, σήμερα 1η Μαρτίου, ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς ακυρώθηκε η προγραμματισμένη πτήση της. Συγκεκριμένα, επρόκειτο να ταξιδέψει από το Σίδνεϋ προς τη Ντόχα και από εκεί να συνεχίσει για την Αθήνα, ωστόσο το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Κατάρ ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του.
Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της: «Ακυρώθηκε η πτήση μου από Σίδνεϋ για Ντόχα (Κατάρ) και Ντόχα για Αθήνα και αναγκαστικά θα μείνω εδώ μέχρι νεοτέρας».
Η μεγάλη κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή έχει οδηγήσει αρκετές χώρες στο κλείσιμο του εναέριου χώρου τους, προκαλώντας μαζικές ακυρώσεις και σοβαρές ανατροπές στα διεθνή δρομολόγια. Ιδιαίτερα επηρεασμένο είναι και το αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα πιο πολυσύχναστα παγκοσμίως, όπου έχουν σημειωθεί σημαντικές διακοπές πτήσεων.
Την ίδια ώρα, χιλιάδες ταξιδιώτες διαφορετικών εθνικοτήτων παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμια της περιοχής, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα επιστροφής. Οι επιβάτες αναμένουν επίσημες οδηγίες ώστε να μπορέσουν να αποχωρήσουν με ασφάλεια από την ευρύτερη εμπόλεμη ζώνη, ενώ αεροπορικές εταιρείες και αρμόδιες αρχές προσπαθούν να διαχειριστούν τον τεράστιο αριθμό ακυρώσεων και τον επαναπρογραμματισμό των πτήσεων μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς αβεβαιότητας.
