magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: Ο Κωστής Γεωργίου… αποκρυπτογράφησε το ENIGMA 2 – Δυναμική έλευση στην Αθήνα μετά από 14 χρόνια

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: Ο Κωστής Γεωργίου… αποκρυπτογράφησε το ENIGMA 2 - Δυναμική έλευση στην Αθήνα μετά από 14 χρόνια

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια της έκθεσης στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - papadakispress.gr
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – papadakispress.gr
Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, παρουσία επιφανών εκπροσώπων της πολιτικής, καλλιτεχνικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ENIGMA 2, του διεθνούς εικαστικού Κωστή Γεωργίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΦΛΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - papadakispress.gr
ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΦΛΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – papadakispress.gr
Τα έργα του καλλιτέχνη, γλυπτά και ζωγραφικά, πλημμύρισαν τους χώρους του Μουσείου και έδρεψαν τα θετικά σχόλια όσων παραβρέθηκαν.
ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ, ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ - papadakispress.gr
ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ, ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ – papadakispress.gr
Μια πολύ πλούσια έκθεση που έχει αναδρομικό χαρακτήρα και αποτελεί πανόραμα της μακρόχρονης πορείας του δημιουργού, από τα πρώτα του χρόνια ως σήμερα, καθώς το κοινό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει και τα πιο πρόσφατα έργα του ζωγραφικής και γλυπτικής που δείχνει για πρώτη φορά.
ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΛΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΡΗΣ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ, ΚΟΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - papadakispress.gr
ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΛΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΡΗΣ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ, ΚΟΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – papadakispress.gr
Συγκεκριμένα, περισσότερα από 400 ζωγραφικά έργα και 60 γλυπτά παρουσιάζονται στην έκθεση, σε μια αρμονική συνύπαρξη, που αποκρυπτογραφούν την πορεία του Κωστή Γεωργίου.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΤΣΗ - papadakispress.gr
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΤΣΗ – papadakispress.gr
Το καλωσόρισμα στη λαμπρή αυτή έκθεση έκανε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η οποία σημείωσε ότι «η έκθεση αυτή με πάνω από 400 γλυπτικά και ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για το αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με το σημαντικό έργο του Κωστή Γεωργίου».
ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ - papadakispress.gr
ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ – papadakispress.gr
Στη συνέχεια, κάλεσε στο βήμα την εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, η οποία επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα ότι «ευτυχώς, το έργο του Κωστή Γεωργίου δεν είναι γνωστό μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κίνα και στην Ευρώπη και στην Αμερική», ενώ απευθυνόμενη στον καλλιτέχνη του είπε ότι «είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσετε να μας καταπλήσσετε και να μας εντυπωσιάζετε».
ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΗΓΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΧΑΡΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΗ, ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ – papadakispress.gr
Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία απευθυνόμενη, επίσης, στον καλλιτέχνη τον καλωσόρισε στην Αθήνα μετά από μια μακρά περιήγηση στο εξωτερικό και σε άλλους τόπους όπως η Θεσσαλονίκη: «Είναι έλευση και αποκρυπτογράφηση του αινίγματος, του ENIGMA 2», είπε χαρακτηριστικά. «Πρόκειται για έργα που ταξιδεύουν τη σκέψη αλλά κυρίως την υπερηφάνεια που νιώθουμε, όταν ένας δημιουργός με τέτοιο βεληνεκές, όπως ο Κωστής Γεωργίου, έχει πραγματικά τιμήσει την Ελλάδα, με την πορεία του στο εξωτερικό».
ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΦΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ - papadakispress.gr
ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΦΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ – papadakispress.gr
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, από την πλευρά του καλωσόρισε τον καλλιτέχνη στην Αθήνα και μίλησε για τρία χαρακτηριστικά του έργου του ονομάζοντας τον Κωστή Γεωργίου «πρώτον, πρέσβη της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού. Δεύτερο χαρακτηριστικό του η αναγνωρισιμότητα του έργου του και τρίτο ότι είναι εξόχως διαδραστικό και επιδραστικό. Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη των Αθηνών να φιλοξενεί αυτή την έκθεση».
ΦΛΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ, ΚΟΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - papadakispress.gr
ΦΛΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ, ΚΟΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – papadakispress.gr
Για το εύρος και τη δεινότητα του έργου του Κωστή Γεωργίου μίλησε ο Τάκης Μαυρωτάς, διευθυντής του εικαστικού προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, ο οποίος τον ονόμασε «αισθαντικό και τολμηρό, με το χάρισμα της επιμονής και υπομονής, της εργατικότητας και μεθοδικότητας, ο οποίος αποκαλύπτει στην τωρινή του έκθεση ENIGMA 2 τον οραματικό του κόσμο».
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - papadakispress.gr
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – papadakispress.gr
Από την πλευρά του ο μυθιστοριογράφος, ιδρυτής και εκδότης των περιοδικών «Εικαστικά» και «ARTI», Αντώνης Μπουλούτζας, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «ο χειμαρρώδης αυτός καλλιτέχνης αποδεικνύει ότι διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο κάθε κατασκευής και κάθε πίνακα, από τη σύλληψη της ιδέας ως την εικαστική της πραγμάτωση, σε όλες τις δυνατές διαστάσεις και τους χρωματισμούς».
ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΤΙΝΗ ΟΥΡΑΙΛΊΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΗΓΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΧΑΡΗ - papadakispress.gr
ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΤΙΝΗ ΟΥΡΑΙΛΊΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΗΓΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΧΑΡΗ – papadakispress.gr
Ανάμεσα σε εκείνους που παραβρέθηκαν ήταν και ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο Χάρης Θεοχάρης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Διονύσης Χατζηδάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Δημήτρης Εφραίμογλου, ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με τη σύζυγο του Ντίνα, ο Σπύρος Παπαγιαννάκης, η Ασπασία Λεβέντη, η Ευγενία Μανωλίδου, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Δημήτρης Γιώτης, ο Χρήστος Παλλαντζάς, ο Δημοσθένης Δαββέτας, ο Άρης Πορτοσάλτε, η Έλενα Βρεττού, η Έμυ Λιβανίου, η Άννα Δρούζα, ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός, η Γιώτα Τριγώνη, καθώς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της καλλιτεχνικής, επιχειρηματικής, κοινωνικής ζωής της Αθήνας.
ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - papadakispress.gr
ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ – papadakispress.gr
Στο πλευρό του καλλιτέχνη στάθηκε η οικογένεια του, η σύζυγος του Φλώρα και τα δύο παιδιά του Κορίνα και Κρίτωνας Γεωργίου.
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΓΛΥΠΤΑ - papadakispress.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΓΛΥΠΤΑ – papadakispress.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΓΛΥΠΤΑ - papadakispress.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΓΛΥΠΤΑ – papadakispress.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΓΛΥΠΤΑ - papadakispress.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΓΛΥΠΤΑ – papadakispress.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΓΛΥΠΤΑ - papadakispress.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΓΛΥΠΤΑ – papadakispress.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΓΛΥΠΤΑ - papadakispress.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΓΛΥΠΤΑ – papadakispress.gr

Σχετικές αναρτήσεις

NICOLE SCHERZINGER: Οι αδημοσίευτες φωτογραφίες από τις διακοπές της στη Μύκονο παρέα με τη Μαρίνα Βερνίκου

News Room A

Δείτε το teaser της κινηματογραφικής ταινίας “THE GREEK JOB”

News Room A

H Ελένη Πέτα και η Πηγή Λυκούδη “στη Ρωγμή του Κόσμου”: Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20:30

News Room A