magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Πώς επηρεάζει την περίοδο των γυναικών

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Πώς επηρεάζει την περίοδο των γυναικών

Η αύξηση της διάρκειας του κύκλου των γυναικών εξαιτίας του εμβολίου δεν σχετίζεται με καμία αλλαγή στον αριθμό των ημερών της περιόδου, δηλαδή στο πόσο διαρκεί η αιμορραγία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Γυναικολογίας και Μαιευτικής Άλισον Έντελμαν του Πανεπιστημίου Υγείας και Επιστήμης του Όρεγκον στο Πόρτλαντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Μαιευτικής και Γυναικολογίας «Obstetrics & Gynecology», επεσήμαναν ότι, ούτως ή άλλως, οι έμμηνοι κύκλοι εμφανίζουν τυπικά μία μικρή διακύμανση της διάρκειάς τους από μήνα σε μήνα και η αύξηση που παρατηρήθηκε μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού εμπίπτει μέσα σε αυτό το εύρος φυσιολογικής διακύμανσης.

«Είναι καθησυχαστικό ότι η μελέτη βρήκε μόνο μία μικρή προσωρινή αλλαγή της περιόδου στις γυναίκες. Αυτά τα ευρήματα δίνουν, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα να συμβουλεύσει κανείς τις γυναίκες τι να περιμένουν από τον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19 και έτσι να σχεδιάσουν ανάλογα», δήλωσε η δρ. Νταϊάνα Μπιάνκι, διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας Παίδων και Ανθρώπινης Ανάπτυξης (NICHD) των ΗΠΑ.

Συνεπώς, οι γυναίκες που είχαν κάνει δύο δόσεις εμβολίων εμφάνισαν μία μέση επέκταση της περιόδου τους κατά σχεδόν μία ημέρα, κάτι που αφορούσε μόνο τους συγκεκριμένους δύο έμμηνους κύκλους στους οποίους έγιναν τα εμβόλια. Δεν παρατηρήθηκε στις εμβολιασμένες καμία αλλαγή στον αριθμό των ημερών με αίμα περιόδου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σε μία υποομάδα 358 γυναικών που είχαν κάνει δύο δόσεις εμβολίου μέσα στον ίδιο έμμηνο κύκλο παρατηρήθηκε μία μεγαλύτερη αύξηση στο μήκος της περιόδου κατά δύο ημέρες. Όμως, στους επόμενους κύκλους υπήρξε και πάλι σταδιακή μείωση της περιόδου, επιβεβαιώνοντας ότι η όποια αλλαγή είναι πρόσκαιρη. Οι ερευνητές τόνισαν ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Γυναικολογίας και Μαιευτικής θεωρεί ως φυσιολογική οποιαδήποτε διακύμανση της διάρκειας του κύκλου της περιόδου, η οποία δεν ξεπερνά τις οκτώ ημέρες.

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δείτε ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες από την υπερβολική κατανάλωση κουρκουμά!

News Room A

Έρευνα: Οι 40άρες με υπέρταση κινδυνεύουν περισσότερο από άνοια

News Room

Θέλετε να βγείτε στη σύνταξη; Μελέτη εξηγεί γιατί να το καθυστερήσετε λιγάκι

News Room