Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών παραχώρησε η Εύη Βατίδου την Κυριακή 1 Μαρτίου, με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο για τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξης Κούγιας. Η πρώην σύζυγός του μίλησε με εμφανή συγκίνηση τόσο για την απώλεια όσο και για τη νέα πραγματικότητα που βιώνουν τα παιδιά τους μετά τον θάνατο του πατέρα τους.
Αναφερόμενη στις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν, στάθηκε στη σημασία του χρόνου και της σιωπής, τονίζοντας πως η διαχείριση της απώλειας είναι βαθιά προσωπική υπόθεση.
«Ο χρόνος βοηθάει, εννοείται. Δεν μπορείς να κάνεις και κάτι, είναι πολύ δύσκολες στιγμές, ήταν πάρα πολύ δύσκολα χρόνια γενικότερα. Δεν νομίζω ότι πρέπει να ειπωθεί κάτι, σιγή και σιωπή είναι ό,τι καλύτερο. Εγώ περίμενα να έχει περισσότερο κόσμο, αλλά ξέρετε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ προσωπικό, αυτές οι στιγμές είναι δύσκολες. Όσοι θέλησαν, είναι εδώ. Καλώς ήρθαν, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παρουσία τους», είπε αρχικά η Εύη Βατίδου.
Στη συνέχεια μίλησε για τα παιδιά τους, τα οποία — όπως εξήγησε — χρειάστηκε να ωριμάσουν γρήγορα και να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες μέσα στη χρονιά που πέρασε.
«Τα παιδιά πήρανε πολλές ευθύνες φέτος και βλέπω ότι τα καταφέρνουνε πάρα πολύ καλά, είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Αναγκάζονται να μπουν σε μια διαδικασία και να πάρουν τον ρόλο σιγά-σιγά του πατέρα τους, σε όλα τα επίπεδα. Οπότε εγώ πάντοτε θα είμαι δίπλα τους, από πίσω εκεί, να τα στηρίζω, να τους βοηθώ, να τους συμβουλεύω αν με χρειαστούν σε κάτι. Η μαμά είναι μαμά, δεν αλλάζει αυτό. Και νομίζω ότι πλέον είμαι και το μοναδικό τους στήριγμα από δω και στο εξής».
Κλείνοντας, η Εύη Βατίδου αναφέρθηκε στις αναμνήσεις που κρατά από τον πρώην σύζυγό της, εξηγώντας πως με το πέρασμα του χρόνου παραμένουν κυρίως οι όμορφες στιγμές.
«Πάρα πολλά πράγματα θυμάμαι από τον Αλέξη και μου έχουνε μείνει ευτυχώς οι καλές στιγμές. Και τώρα τον σκέφτομαι έτσι μόνο… δηλαδή όσο περνάει ο καιρός σκέφτομαι περισσότερο τις καλές του στιγμές. Αρχίζω να ξεχνάω τα άσχημα πράγματα και αυτό είναι και το πιο σημαντικό νομίζω», παραδέχτηκε κλείνοντας η Εύη Βατίδου.
Ο γνωστός δικηγόρος και το πρώην μοντέλο παντρεύτηκαν το 2001, ενώ το 2007 η είδηση του διαζυγίου τους απασχόλησε έντονα τη δημοσιότητα. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Χρήστο και τη Μάιρα, τα οποία σήμερα αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητα για την ίδια.
