Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία του με τα αρνητικά και κακοπροαίρετα σχόλια που δέχθηκε, ιδιαίτερα μετά τη δημοσιοποίηση της πατρότητας του. Στη διάρκεια συζήτησης στο «Πρωίαν σε είδον» της Παρασκευής (3/1), ο παρουσιαστής της ΕΡΤ εξήγησε τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε, όταν του απευθύνθηκαν σχόλια που δεν του άρεσαν, αναφερόμενος σε μια ειδική στιγμή της ζωής του.
Με αφορμή μια συζήτηση για τη σάτιρα και τα στερεότυπα που συχνά ενσωματώνονται σε τηλεοπτικούς ρόλους, ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε ότι, ως πατέρας, έχει δεχτεί άσχημα σχόλια, ειδικά από την πλευρά κάποιων που χρησιμοποίησαν το θηλυκό γένος για να τον προσφωνήσουν. «Με έχει ενοχλήσει όταν κάποιος με αποκάλεσε με το θηλυκό γένος», παραδέχθηκε ο παρουσιαστής, εξηγώντας πως η δημοσιοποίηση της πατρότητας του είχε προκαλέσει αρνητικά σχόλια.
Στη συνέχεια, ο Φώτης ανέφερε ότι παρόλο που η σάτιρα και οι ρόλοι που παίζονται στην τηλεόραση πρέπει να γίνονται με αγάπη, δεν λείπουν οι φορές που τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις για τα κοινωνικά φύλα ενδέχεται να θίγουν. Με αυτό το πλαίσιο, ανέφερε και την περίπτωση του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο οποίος είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη στον αέρα της εκπομπής The Voice από τον Γιώργο Καπουτζίδη, για ένα ατυχές σχόλιο που έγινε σε σχέση με τη σεξουαλικότητα.
Επιπλέον, ο Φώτης Σεργουλόπουλος επεσήμανε ότι τα όρια της σάτιρας τίθενται από τον καλλιτέχνη και απαιτούν μαεστρία. Είπε χαρακτηριστικά ότι η σάτιρα δεν πρέπει να θίγει τις κοινωνικές ομάδες ή να δημιουργεί συναισθήματα ντροπής, όπως ίσως συμβαίνει όταν οι ρόλοι που απεικονίζουν μειονότητες (όπως οι ομοφυλόφιλοι) παίζονται με στερεοτυπικό τρόπο. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που ήταν παρών στη συζήτηση, συμφώνησε ότι οι ρόλοι των κομμωτών στην παλιά σειρά «Μήτσοι» αντιμετωπίστηκαν με σεβασμό και αγάπη, παρά τα στερεότυπα που υπήρχαν.
Η τοποθέτηση του Φώτη Σεργουλόπουλου φανερώνει την ευαισθησία του γύρω από θέματα σεξουαλικότητας και κοινωνικών στερεοτύπων, αλλά και την ανάγκη για διάλογο και συγγνώμες όταν είναι απαραίτητο, ώστε να διασφαλιστεί ότι η τηλεόραση και οι δημόσιες εμφανίσεις δεν ενισχύουν αδικαιολόγητα προκαταλήψεις.