Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου, 2026
Μάγδα Τσέγκου
People & Politics

«Φτάνει πια με τον εμπαιγμό και την ταλαιπωρία των συνταξιούχων. Προχωρήστε άμεσα στους επανυπολογισμούς κύριων και επικουρικών συντάξεων»

Ανακοίνωση Κώστα Τσουκαλά, Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε παταγωδώς στην καταβολή των ποσών του επανυπολογισμού του ν.4670/2020 αλλά και περιπτώσεων επανυπολογισμού του ν.4387/2016. Ακόμα και σήμερα , πέντε χρόνια μετά τον ν. 4670/2020 , εκκρεμούν τουλάχιστον 100.000 επανυπολογισμοί σε συνταξιούχους που ακούν συνεχώς υποσχέσεις, πανηγυρισμούς για την ταχύτητα απονομής των παροχών αλλά στην πράξη οι ίδιοι αντιμετωπίζονται χωρίς σεβασμό.

Μεγάλες καθυστερήσεις εντοπίζονται και σε χιλιάδες επικουρικούς συνταξιούχους, που μέχρι το 2014 κατέβαλλαν αυξημένες εισφορές επικουρικής ασφάλισης, άνω του βασικού 6% και δικαιούνται προσαύξησης βάσει του ν. 4387/2016. Έχουν περάσει 9 χρόνια από τη θέσπιση της διάταξης και ακόμα δεν έχουν λάβει την προσαύξηση που δικαιούνται.

Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και με τις περιπτώσεις, που δεν έχει υπολογιστεί η προσαύξηση βαρέων και ανθυγιεινών στο ποσό της ανταποδοτικής σύνταξής .
Οι προσαυξήσεις που δικαιούνται , δεν είναι προνόμιο για να τους εμπαίζει με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση, αποτελούν κεκτημένο δικαίωμα που βασίζεται στην επί σειρά ετών καταβολή αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών.

Οι συνταξιούχοι δικαιούνται σεβασμό. Αξίζουν ένα κράτος που τους ανταποδίδει τη στήριξη, που εκείνοι παρείχαν στην κοινωνία , και ως εργαζόμενοι που στήριξαν την οικονομία και το ασφαλιστικό σύστημα και ως συνταξιούχοι που τα χρόνια της κρίσης αιμοδότησαν το κράτος μέσα από τις μεγάλες περικοπές στο εισόδημα τους και στήριξαν τις οικογένειες τους στις περιόδους της μεγάλης ανεργίας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τούς θυμάται κάθε φορά πριν τις εκλογές , αλλά τους ξεχνά μετά.

Related posts

Έξαλλη η Ιωάννα Παλιοσπύρου! Δημιούργησαν profile στο Instagram για την Έφη Κακαράντζουλα!

Magdas News

Meghan Markle: Αποκαλύπτει τον ενδυματολογικό κανόνα που την έκανε να νιώθει «μη αυθεντική»

News Room M

Ο Γιώργος Αυτιάς θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές

Magdas News