Ο Γιώργος Λιάγκας, κατά την έναρξη της σημερινής εκπομπής του, τοποθετήθηκε με έντονο λόγο για τα σχόλια που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την υγεία του Αλέξη Κούγια. Ο γνωστός ποινικολόγος εμφανίστηκε πρόσφατα σε δηλώσεις για μια δικαστική υπόθεση, και η εικόνα του, εμφανώς καταβεβλημένη λόγω της μάχης που δίνει με τον καρκίνο, προκάλεσε ανησυχία αλλά και αντιδράσεις, ορισμένες εκ των οποίων χαρακτηρίστηκαν απάνθρωπες.
«Βλέπουμε έναν άνθρωπο φανερά ταλαιπωρημένο, έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει με γενναιότητα μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Αν υπάρχει ανθρωπιά μέσα μας, αυτή η εικόνα μας σοκάρει. Ωστόσο, διαβάζοντας τα σχόλια στα social media, βλέπουμε ευχές να πεθάνει και να υποφέρει. Αυτό είναι το αδιανόητο!», δήλωσε φανερά αγανακτισμένος ο Γιώργος Λιάγκας.
Ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στην έλλειψη ενσυναίσθησης και την κακία που χαρακτηρίζουν ορισμένους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι δεν δίστασαν να εύχονται το θάνατο ενός ανθρώπου που δίνει μάχη για τη ζωή του. «Ο άνθρωπος είναι το χειρότερο ζώο στον πλανήτη και αυτή είναι η απόδειξη. Ο άνθρωπος αυτός παλεύει και οι άλλοι του εύχονται να πεθάνει. Πώς μπορεί να υπάρχει τέτοια κακία;», τόνισε.
Ο Γιώργος Λιάγκας δεν παρέλειψε να καταγγείλει τη νοοτροπία που συχνά κυριαρχεί στα social media, όπου η μικροψυχία και η απανθρωπιά βρίσκουν εύκολα χώρο να εκδηλωθούν. «Αυτά είναι τα social media που καταγγέλλω ξανά και ξανά. Είναι μια πλατφόρμα που, αντί να μας φέρνει πιο κοντά, γίνεται εργαλείο για να εκφράζουν κάποιοι τη βρωμιά και τη μικροψυχία τους. Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο», πρόσθεσε.
Με έντονο ύφος, ο παρουσιαστής κάλεσε την κοινωνία να απομονώσει τέτοιες συμπεριφορές. «Αν υπάρχει ελπίδα να γίνουμε καλύτεροι, πρέπει να ξεκινήσουμε από τον τρόπο που μιλάμε και φερόμαστε στους άλλους, ειδικά όταν βρίσκονται σε μια τόσο ευάλωτη κατάσταση», κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας.
Τα λόγια του αποτέλεσαν αφορμή για μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τα όρια της δημόσιας κριτικής και το ρόλο που παίζουν τα social media στη διαμόρφωση της σύγχρονης κοινωνίας.