Κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Κασσελάκη, με τίτλο «Δεύτερη Ευκαιρία», στο Πολεμικό Μουσείο, συνέβη ένα απρόσμενο και σοβαρό περιστατικό. Ένα άτομο λιποθύμησε μέσα στη μεγάλη συγκέντρωση κόσμου, προκαλώντας αναστάτωση στους παρευρισκόμενους. Όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση, η αντίδραση ήρθε από τον σύντροφο του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ ΜακΜπεθ, ο οποίος παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο λιποθυμικό επεισόδιο.
Ο Γιώργος Λιάγκας εξήγησε ότι ο κόσμος στην εκδήλωση ανησύχησε έντονα και άρχισε να ζητάει γιατρό. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε γιατρός, καθώς ο Τάιλερ, αν και δεν είναι ακριβώς γιατρός, διαθέτει γνώσεις ιατρικής και έσπευσε να βοηθήσει τον λιποθυμήσαντα. Όπως ανέφερε ο Λιάγκας, ο Τάιλερ είναι «κάτι λιγότερο από γιατρός, αλλά περισσότερο από νοσηλευτής στην Αμερική», μια ιδιότητα που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Ο Τάιλερ ΜακΜπεθ, με την εμπειρία και τις ιατρικές του γνώσεις, παρείχε τις κατάλληλες πρώτες βοήθειες και κατάφερε να επαναφέρει το άτομο στη ζωή.
Η ιατρική εκπαίδευση του Τάιλερ και η ικανότητά του να ανταπεξέρχεται σε τέτοιες καταστάσεις φαίνεται πως ήταν καθοριστική για τη σωστή αντίδραση στη συγκεκριμένη στιγμή. Αν και στην Ελλάδα το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι διαφορετικό και οι ρόλοι των γιατρών και νοσηλευτών είναι αυστηρά καθορισμένοι, στην Αμερική οι άνθρωποι με εξειδίκευση ανάμεσα στους δύο ρόλους μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε καταστάσεις πρώτων βοηθειών.
Το περιστατικό, ωστόσο, έδειξε και την επιδεξιότητα και την ψυχραιμία του Τάιλερ, ο οποίος βοήθησε χωρίς δισταγμό, αποδεικνύοντας τη σημασία της σωστής εκπαίδευσης και ετοιμότητας σε κρίσιμες καταστάσεις. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι, παρά την ένταση της στιγμής, ο κόσμος ηρέμησε και η παρουσία του Τάιλερ ως πρώτου βοηθού ήταν ανεκτίμητη.