Με το ιδανικό ξεκίνημα μπήκε στα play off της Stoiximan Super League η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακός στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα τίτλου.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά μόλις στο 5ο λεπτό, δίνοντας από νωρίς προβάδισμα στην Ένωση.
Η φάση ξεκίνησε από τον Ρομπέρτο Περέιρα, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, διέσχισε το μισό γήπεδο και γύρισε προς την περιοχή. Η μπάλα κατέληξε στον Κοϊτά, που με δεξί σουτ έκανε το 0-1.
Άργησε να αντιδράσει ο Ολυμπιακός
Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 21’, όταν ο Μεχντί Ταρέμι βρήκε με κεφαλιά τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, όμως το πλασέ του Μαροκινού πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Θωμάς Στρακόσια.
Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά, με τους φίλους της ομάδας να αποδοκιμάζουν μετά τη λήξη του ημιχρόνου.
Έλεγχος ρυθμού από την ΑΕΚ
Στο δεύτερο μέρος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε αλλαγές προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, ενώ απάντησε με κινήσεις από τον πάγκο και ο Μάρκο Νίκολιτς.
Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το προβάδισμά της, κρατώντας χαμηλό ρυθμό και κλείνοντας τους χώρους μπροστά από την εστία του Στρακόσια.
Η πιο σημαντική ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 85’, όταν μετά από γύρισμα του Ζίνι, ο Παναγιώτης Ρέτσος απομάκρυνε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Κωνσταντής Τζολάκης.
Θρίλερ στο φινάλε και ακυρωμένο γκολ
Το ματς απέκτησε δραματικό χαρακτήρα στις καθυστερήσεις. Στο 90+8’, από γέμισμα του Μπρούνο Ονιεμαέτσι, ο Γιουσούφ Γιαζίτζι σκόραρε για τον Ολυμπιακός.
Ωστόσο, μετά από έλεγχο στο VAR διαπιστώθηκε ότι ο Λορέντσο Πιρόλα ήταν σε θέση οφσάιντ επηρεάζοντας τη φάση, με τον διαιτητή Γενς Τομπάιας Στίλερ να ακυρώνει το γκολ στο 90+11’.
Προβάδισμα τίτλου για την Ένωση
Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ έφτασε τους 63 βαθμούς, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα στη μάχη του τίτλου απέναντι σε Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ που βρίσκονται στους 58.
Στη δεύτερη αγωνιστική των play off, η Ένωση θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στη OPAP Arena, ενώ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκός στο Στάδιο Απόστολος Νικολαΐδης
…
