Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου, 2025
Μάγδα Τσέγκου
Showbiz

Η Αθήνα φόρεσε τα γιορτινά της με τον Πάνο Μουζουράκη να δίνει τον ρυθμό των Χριστουγέννων – Το Σύνταγμα άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο παρά τη βροχή

Η Αθήνα φόρεσε τα γιορτινά της με τον Πάνο Μουζουράκη να δίνει τον ρυθμό των Χριστουγέννων – Το Σύνταγμα άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο παρά τη βροχή

Η καρδιά της πρωτεύουσας χτύπησε σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς το βράδυ της Πέμπτης, καθώς το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος φωταγωγήθηκε επίσημα, εγκαινιάζοντας τη γιορτινή περίοδο στην Αθήνα. Παρά τη συνεχή βροχόπτωση, πλήθος κόσμου δεν πτοήθηκε και βρέθηκε στο κέντρο της πόλης για να ζήσει από κοντά αυτή τη ζεστή, λαμπερή στιγμή.

Με ομπρέλες, γάντια και χαμόγελα, μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν γύρω από το εντυπωσιακό έλατο των 19 μέτρων, το οποίο ταξίδεψε από το Χρυσοβίτσι Αρκαδίας για να στολίσει φέτος την πρωτεύουσα. Το φυσικό, επιβλητικό δέντρο έφερε μαζί του την αύρα του βουνού, δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό στην πιο πολυσύχναστη πλατεία της χώρας.

Ο στολισμός του δέντρου ήταν αντάξιος της περίστασης: κόκκινες και χρυσές μπάλες, φωτεινά plexiglass διαφόρων σχημάτων και 3.000 μέτρα λαμπιών χάρισαν έναν εκτυφλωτικό φεγγισμό στο κέντρο της πόλης. Συνολικά, 21.000 μέτρα γιρλάντες και 168.000 φωτάκια μεταμόρφωσαν το Σύνταγμα σε μια εικόνα βγαλμένη από ευρωπαϊκή χριστουγεννιάτικη πρωτεύουσα.

Φωταγώγηση δέντρο Σύνταγμα

Τη στιγμή της φωταγώγησης έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, λίγο πριν τις 19:00, ανάβοντας επίσημα το δέντρο μέσα σε χειροκροτήματα και ενθουσιασμό του κόσμου, ο οποίος έδειξε πως χρειαζόταν αυτή τη δόση φωτεινής αισιοδοξίας.

Οι εορτασμοί είχαν ξεκινήσει από νωρίς. Από τις 17:00, η μεγάλη μπάντα του Δήμου πλημμύρισε την πλατεία με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ μία ώρα αργότερα η Φιλαρμονική Ορχήστρα ξεκίνησε μια εορταστική διαδρομή από την Ερμού μέχρι το Σύνταγμα παρασύροντας τον κόσμο σε χορευτικούς ρυθμούς. Το πρόγραμμα κορυφώθηκε με τη ζωντανή εμφάνιση του Πάνου Μουζουράκη, σε μια μουσική παράσταση που έδωσε ακόμη περισσότερο λάμψη στη βραδιά. Την παρουσίαση ανέλαβαν ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη, ενώ η εκδήλωση συνοδευόταν και από παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από τον Πολύβιο Κοσμάτο, κάνοντας τη γιορτή ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους.

Ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη στη φωταγώγηση δέντρο του Συντάγματος

Όταν τα φώτα χαμήλωσαν και ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί, τα χαμόγελα παρέμειναν. Η πρώτη μεγάλη χριστουγεννιάτικη βραδιά της Αθήνας ολοκληρώθηκε με θετική ενέργεια – απόδειξη πως η μαγεία των γιορτών μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και την πιο δυνατή βροχή. Κι αυτή είναι μόλις η αρχή· οι εκδηλώσεις στον δήμο συνεχίζονται, φέρνοντας μαζί τους φως, μουσική και άφθονη χειμωνιάτικη μαγεία.

Ο Πάνος Μουζουράκης στη φωταγώγηση δέντρο του Συντάγματος

Φωταγώγηση δέντρο Σύνταγμα

Φωταγώγηση δέντρο Σύνταγμα

Related posts

Δημήτρης Κόκοτας: Όλη η αλήθεια για την πορεία της υγείας του

News Room M

Ιωάννης Απέργης: “Με έπαιρναν συνέχεια να κάνω τον Αλβανό ντελιβερά”

News Room M

Τριαντάφυλλος: «Αν γίνει Survivor, ξαναμπαίνω – Έχω αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς»

News Room Z