Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 15 Μαρτίου, στη Σχολή μας, η Ημερίδα με θέμα, «Εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Διδακτική Πράξη». Την ημερίδα παρουσίασε η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών, πατέρας Θ. Κοντίδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, οι αδελφές του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως, Soeur Αλμπέρτα και Soeur Ελπίδα, ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής, κ. Ι. Κ. Παπαδόπουλος και ο Γενικός Υποδιευθυντής, κ. Ι. Θ. Παπαδόπουλος, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων της Σχολής, η κ.Μ. Κοκκαλάκη, Πρόεδρος της Γ.Ι.Ε.Ι.Ε, η κ. Κ. Πλεξίδα, εκπρόσωπος του Δήμου Ηρακλείου και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, ο Δρ. Χαράλαμπος Μπαμπαρούτσης.
Οι καταξιωμένοι ομιλητές της ημερίδας, Δρ. Ά. Μαυρομμάτης, Καθηγητής στο ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Μαθηματικός, Ερευνητής, Θεωρητικός ανάπτυξης Τεχνολογίας Υπερμέσων, κ. Δ. Καλλές, Καθηγητής στο ΕΑΠ με αντικείμενο «Τεχνητή Νοημοσύνη – Εφαρμογές», Διευθυντής του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Πληροφορική», Δρ. Στέφανος Κεΐσογλου, τ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών, Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Αθηνών στο θέμα της Αξιοποίησης της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, Συνεργάτης του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Επιμορφωτής Β΄ επιπέδου, κ. Σωτήριος Στάρφας, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού Τεχνολογιών της Microsoft στην Εκπαίδευση σε Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρο, κ. Κ. Αποστολόπουλος, PhD, ΜΕd, MAdEd, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ04, κ. Κ. Μάντζιαρης, Οικονομολόγος, Ιδρυτής και CEO της REBBORN, Εταιρεία Συμβουλευτικής Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις διάφορες πτυχές τις Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία έχει εισβάλει στη ζωή μας, τις προκλήσεις και τις προοπτικές που διαγράφονται και παρουσίασαν τρόπους αξιοποίησής της στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Τα διαδραστικά εργαστήρια, τα οποία ακολούθησαν των ομιλιών, προσέφεραν στους εκπαιδευτικούς χρήσιμα, πρακτικά εργαλεία, για να αξιοποιήσουν κατά τη διδασκαλία τους, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης εκπαιδευτικής πραγματικότητας και να παρέχουν ποιοτικότερη εκπαίδευση στους μαθητές τους.
Η κυρία Αράχωβα παρουσίασε το δεύτερο μέρος της ημερίδας.