Μάγδα Τσέγκου
Της…tv

“Η Μαρία που έγινε Κάλλας”: Όσα θέλεις να γνωρίζεις για τη νέα σειρά της ΕΡΤ

"Η Μαρία που έγινε Κάλλας": Όσα θέλεις να γνωρίζεις για τη νέα σειρά της ΕΡΤ

Η νέα κοινωνική-βιογραφική σειρά της ΕΡΤ, «Η Μαρία που έγινε Κάλλας», σε σκηνοθεσία και σενάριο της Όλγας Μαλέα, κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2024.

Η σειρά αναδεικνύει τη συγκλονιστική πορεία της Μαρίας Κάλλας από τα πρώτα δύσκολα χρόνια στην κατεχόμενη Αθήνα έως τη μεταμόρφωσή της στην κορυφαία ντίβα της όπερας. Η σειρά εστιάζει στα κρίσιμα πρόσωπα της ζωής της και τις σχέσεις που την καθόρισαν: τη μητέρα της, την Ισπανίδα δασκάλα φωνητικής, τον εραστή της βαρύτονο, την αδελφή της, και τον Γερμανό μαέστρο. Κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετικές φιλοδοξίες για εκείνη, οδηγώντας τη Μαρία σε έναν εσωτερικό αγώνα μεταξύ του προσωπικού της ταλέντου και των εξωτερικών πιέσεων.

Η ιστορία παρακολουθεί τη Μαρία σε έναν συγκλονιστικό συνδυασμό αγάπης, θυσίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας, καθώς αναζητά την αποδοχή και την αληθινή αγάπη, χωρίς όρους και περιορισμούς. Το ταξίδι της στο να βρει τη φωνή της – κυριολεκτικά και μεταφορικά – είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξή της ως η μεγαλύτερη φωνή της όπερας.

Η σειρά, βασισμένη στο βιβλίο «Η άγνωστη Κάλλας» του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη, επαναφέρει στο προσκήνιο τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της Μαρίας Κάλλας, εστιάζοντας στις προσωπικές της μάχες και την καλλιτεχνική της εξέλιξη σε μία δύσκολη ιστορική περίοδο. Η προσεγμένη σκηνοθεσία της Όλγας Μαλέα, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό σενάριο, δημιουργούν μια σειρά που είναι ταυτόχρονα συναισθηματική, βαθιά ανθρώπινη και γεμάτη καλλιτεχνική αναζήτηση.

Στην κεντρική θέση της σειράς, η νέα και πολλά υποσχόμενη Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου στον ρόλο της Μαρίας, αποδίδει με δυναμισμό και ευαισθησία την ιστορία της γυναίκας που άλλαξε την όπερα για πάντα. Στο πλευρό της, η Ελένη Ράντου ως η μητέρα της, η Ρένια Λουιζίδου στο ρόλο της Ισπανίδας δασκάλας και ο Ιωάννης Παπαζήσης ως ο βαρύτονος και εραστής της, δημιουργούν έναν αξέχαστο καλλιτεχνικό συνδυασμό.

Η σειρά συνδυάζει σπουδαία ερμηνευτικά ταλέντα και μια δυναμική αφήγηση, ενώ η μουσική του Σταμάτη Σταματάκη και τα σκηνικά της Χρύσας Δαπόντε προσφέρουν μια αυθεντική ατμόσφαιρα που αναδεικνύει την εποχή και τα συναισθηματικά φορτία των χαρακτήρων. Κάθε επεισόδιο είναι μια αναπαράσταση της εποχής με τεχνική άρτια, δίνοντας στον θεατή την αίσθηση ότι ζει μαζί με τους ήρωες εκείνη την κομβική περίοδο για την Ελληνίδα ντίβα.

Περιλήψεις Επεισοδίων 1-5:

Επεισόδιο 1ο: «La Paloma»
Η Μαρία και η οικογένειά της φτάνουν στην κατεχόμενη Αθήνα το 1937. Η ζωή τους είναι γεμάτη δυσκολίες, και η Μαρία πιέζεται από τη μητέρα της να συμμετάσχει στην οντισιόν της διάσημης δασκάλας φωνητικής, Ελβίρας ντε Ιντάλγκο, για να ξεκινήσει την καριέρα της.

Επεισόδιο 2ο: «Το Μολυβένιο Στρατιωτάκι»
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Μαρία βρίσκεται σε σύγκρουση με τις φιλοδοξίες των γύρω της και την πίεση του να συνεργαστεί με τους Ιταλούς, ενώ παράλληλα αναπτύσσει μια σχέση με τον Άγγλο στρατιώτη Ρόμπερτ.

Επεισόδιο 3ο: «Ο Έρωτας είναι Ατίθασο Πουλί»
Η Ελβίρα ενθαρρύνει τη Μαρία να ζήσει έναν έρωτα με τον Ρόμπερτ, θεωρώντας ότι θα την βοηθήσει να κατανοήσει τον ρόλο της Τόσκα. Η Μαρία, όμως, παραμελεί τη μουσική για να βρίσκεται κοντά στον αγαπημένο της, προκαλώντας την ανησυχία της δασκάλας της.

Επεισόδιο 4ο: «Vissi d’ Arte, Vissi d’ Amore»
Η Ελβίρα προσπαθεί να βοηθήσει τη Μαρία να ζήσει τον έρωτά της με τον Ρόμπερτ, όμως η σχέση αυτή σύντομα φτάνει σε αδιέξοδο και η πραγματικότητα μπλέκεται με το δράμα της όπερας.

Επεισόδιο 5ο: «Deus Ex Machina»
Η Μαρία καθιερώνεται ως πρωταγωνίστρια, όμως η αντιπαράθεση με τον βαρύτονο Μαγκλιβέρας την οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική κρίση. Οι πιέσεις και οι συγκρούσεις κλιμακώνονται, αφήνοντας τη Μαρία σε απόγνωση.

Η σειρά υπόσχεται να καθηλώσει το κοινό με τις έντονες ερμηνείες, τη δυναμική της αφήγησης και τη συναρπαστική ιστορία της Μαρίας Κάλλας, αποκαλύπτοντας τη διαδρομή μιας γυναίκας που έγινε θρύλος. Μην χάσετε την πρεμιέρα της στο ERTFLIX.

Related posts

ΑΝΤ1: Αλλαγές στην πολύ πρωινή ζώνη του καναλιού την επόμενη σεζόν – Τι λένε Παπαδάκης, Τσιμτσιλή και Λιάγκας για τις φήμες

News Room M

Δεν φαντάζεσαι τι πρόκειται να γίνει: Αυτή η ανατροπή στο Maestro θα μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό

News Room M

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το παράπονο στο Νίκο Μουτσινά για τη συνέντευξή του με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου

News Room M