Η δημοσκόπηση της Marc, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, καταγράφει μια ισχυρή πρωτοκαθεδρία της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ, καθώς το κυβερνών κόμμα καταγράφει ποσοστό 31,4% στην εκτίμηση ψήφου, φτάνοντας σχεδόν στην αυτοδυναμία.
Αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με ποσοστό 18%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει σημαντική πτώση και επιστρέφει στην τρίτη θέση με 8,5%. Στην τέταρτη θέση, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,2%, ενώ ακολουθούν η Ελληνική Λύση και το Κίνημα Δημοκρατίας, με ποσοστά 7,1% και 5,1% αντίστοιχα.



Τα υπόλοιπα κόμματα που καταγράφονται στη δημοσκόπηση έχουν πιο μικρά ποσοστά. Η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει 5%, ενώ η Φωνή Λογικής ακολουθεί με 4,8%. Η Νίκη και το ΜεΡΑ25 μοιράζονται το 3% και 3% αντίστοιχα, με τη Νέα Αριστερά να καταγράφει ποσοστό 1,4% και τους Σπαρτιάτες να βρίσκονται στο 1%. Εντύπωση προκαλεί το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι δεν ξέρουν ή δεν επιθυμούν να απαντήσουν, το οποίο ανέρχεται στο 3,5%.



Η πρόθεση ψήφου καταγράφει διαφορετική κατανομή ποσοστών, με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στο 28,6%, ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει στο 15,4%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να υφίσταται πτώση με 7,3%, ενώ το ΚΚΕ παραμένει στο 7%. Εντυπωσιακή είναι η μειωμένη αποδοχή άλλων κομμάτων, με την Ελληνική Λύση να καταγράφει 6%, το Κίνημα Δημοκρατίας 4,4%, και την Πλεύση Ελευθερίας να είναι στο 4,2%. Η Φωνή Λογικής, η Νίκη και το ΜεΡΑ25 παραμένουν στο 2,5%, ενώ η Νέα Αριστερά έχει ποσοστό 1,1%.
Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για το μέλλον, η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 55,5% των Ελλήνων δηλώνουν ότι είναι πιο αισιόδοξοι ή το ίδιο αισιόδοξοι για το 2025 σε σχέση με το 2024.
Σε προσωπικό επίπεδο, το 41,5% θεωρεί πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, ενώ μόνο το 25% εκφράζει απαισιοδοξία. Αντίθετα, οι προσδοκίες για την κατάσταση της χώρας είναι πιο μοιρασμένες, με το 38,4% να προβλέπει χειρότερες μέρες και το 27,6% να προσβλέπει σε βελτίωση.

Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης ανησυχίες σχετικά με την απόδοση των ελεγκτικών μηχανισμών. Το 58,5% των πολιτών εκτιμά ότι οι μηχανισμοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, και απαιτούν ριζικές αλλαγές στην αγορά, στη δικαιοσύνη, στην αστυνομία και στις επιτροπές υγείας.



