magdasnews.gr
Ζωή

«Η Νεφέλη Αγνοείται»: Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους για τις φυγές ανηλίκων

Η PSDM Athens, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις Παιδιών & Ενηλίκων που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ένωσαν τις δυνάμεις τους για ακόμη μια φορά με τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και πραγματοποίησαν την πρώτη προβολή της δεύτερης ταινίας μικρού μήκους του Οργανισμού με τίτλο «Η Νεφέλη Αγνοείται», την Πέμπτη 23 Μαΐου στα Village Cinemas, στο Ρέντη.

«Η Νεφέλη Αγνοείται», αποτελεί το δεύτερο μέρος της πολύ πετυχημένης ταινίας μικρού μήκους «Οι σκέψεις της Νεφέλης» -που έδινε υπόσταση και φωνή στα συναισθήματα ενός παιδιού που δέχεται Bullying- και θίγει ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που πλήττει την κοινωνία, τις Φυγές Ανήλικων.

Στόχος της ταινίας, να ευαισθητοποιήσει παιδιά και γονείς στο φαινόμενο των εξαφανίσεων ανηλίκων και να δώσει το μήνυμα ότι «Η φυγή από τα προβλήματα μας δεν είναι ποτέ η λύση». Ακόμα και εάν ένα παιδί αποφασίσει να φύγει με δική του θέληση, αυτό δε θα πρέπει να μας αποτρέπει από την αναζήτησή του, καθώς αποτελεί ένα ευάλωτο παιδί που εκτίθεται σε διάφορους κινδύνους που ενδεχομένως να μην μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του.

Την εκδήλωση συντόνισε η Τζωρτζίνα Τσάγκα, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ανέφερε«Σήμερα, ένα χρόνο μετά την πρώτη ταινία μικρού μήκους «Οι σκέψεις της Νεφέλης» και 2.000.000 views μετά να δούμε που μπορεί να οδηγηθεί ένα παιδί που ζει κάτι τραυματικό».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κος. Κώστας Γιαννόπουλος, ιδιαίτερα χαρούμενος δήλωσε «Είμαι πολύ περήφανος, και θα έπρεπε και εσείς να είστε περήφανοι, που στηρίζετε μια προσπάθεια που έχει αποτέλεσμα, όχι μόνο παρουσίας, αλλά ουσίας. Γιατί μετά την πρώτη ταινία μικρού μήκους για το bullying, πολλά σώθηκαν, πολλά παιδιά κάλεσαν στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056.

Η ταινία αυτή είναι βασισμένη σε πραγματικές ιστορίες μέσα από τις Γραμμές μας όπου τα παιδιά μας καλούν, ζητάνε βοήθεια, ζητάνε διέξοδο, προσπαθούμε να βρισκόμαστε κοντά τους, να μιλάμε για τα προβλήματά τους, να επισκεπτόμαστε τα σχολεία τους. Σκοπός είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ένα “ευχαριστώ” στoν Βαγγέλη Νάκη, και την ομάδα του PSDMAthens αλλά και ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και στα VillageCinemas. 28 χρόνια πριν, σε ένα studioτου ΑΝΤΕΝΝΑ, ένα 10χρονο παιδί, ο Ανδρέας πέρασε ένα μήνυμα, αφήστε τα λόγια και κάνετε ό, τι μπορείτε γιατί παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο».

Η κα Τέσσα Κορλέτη, CorporateCommunications & PRDirector, ΑΝΤ1 ΤV, «Αποτελεί μεγάλη χαρά για όλους εμάς στον ΑΝΤ1, να υποστηρίζουμε αυτή την τόσο σπουδαία πρωτοβουλία του Χαμόγελου του Παιδιού & εύχομαι το μήνυμα της ταινίας που ετοίμασε η ομάδα του οργανισμού, να φτάσει σε παιδιά και γονείς σε όλη την Ελλάδα».

Ο κος Ανδρέας Αλυσανδράτος, Marketing& CommunicationsDirector των VILLAGECINEMAS δήλωσε «Τα VillageCinemasανέκαθεν ήταν και είναι η φωνή των εφήβων. Συνεπώς είναι μεγάλη χαρά και τιμή να στηρίζουμε το Χαμόγελο του Παιδιού σε αυτή την προσπάθεια. Ελπίζω η ταινία να μας προβληματίσει όλους ώστε να φροντίσουμε να μην ξαναυπάρξουν τέτοιες συμπεριφορές ποτέ στο μέλλον.»

H κα Ειρήνη Ριζοπούλου, κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια Εθνικού Κέντρου για τις Εξαφανίσεις Παιδιών και Ενηλίκων του Οργανισμού επισήμανε για την ταινία μικρού μήκους «Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικές ιστορίες εξαφάνισης ανηλίκων της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000 και κάποιες φορές, η καθημερινότητα είναι κάπως πιο “σκληρή” γιατί κάθε 2 ημέρες έχουμε και 1 εξαφάνιση στη Γραμμή» και συμπλήρωσε «Όλα τα προβλήματα έχουν μια λύση και εμείς είμαστε εκεί Κοινωνικοί λειτουργοί και Ψυχολόγοι για να μπορέσουμε να βρούμε μαζί τη λύση».

Ο Βαγγέλης Νάκης, CEO & Founder PSDM Athens, μίλησε για τη σημασία της συλλογικότητας υπογραμμίζοντας «Πολλοί λειτουργούν ατομικά, ξεχνούν τη συλλογικότητα, κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει και στα σχολεία. Είναι καλό να θυμάστε ότι σαν ομάδα πας μπροστά. Να μένετε μαζί και στα καλά αλλά και στα δύσκολα. Να μιλάτε πάντα ανοιχτά!».

Ο κος Δάννης Ντάρλας, σκηνοθέτης των ταινιών συγκινημένος με τον αντίκτυπο τους απευθύνθηκε στους γονείς «Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι γονείς να ακούνε και να “βλέπουν” τα παιδιά τους. Τα παιδιά θα μιλήσουν όταν νιώσουν ότι υπάρχει μια “πόρτα”. Και πραγματικά ευχαριστώ όλη την ομάδα».

Το Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις Παιδιών & Ενηλίκων παρέχει ένα ολοκληρωμένο και ευρύ φάσμα υπηρεσιών στο πεδίο των Εξαφανίσεων με Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas, με Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», με Κυνοφιλικές Ομάδες, με Γραμμές Βοήθειας και Υποστήριξης -η Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, η Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111 και η Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017-, με δράσεις Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Εκπαιδευτικών, Γονέων και Κηδεμόνων, με διεθνείς συνεργασίες, εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οχήματα -Ασθενοφόρα, διασωστικά οχήματα, Κινητή Επιχειρησιακή Μονάδα Επικοινωνιών και Εκτάκτων Αναγκών, drones κ.ά.

Σχετικές αναρτήσεις

Το… τερμάτισαν στα μπουζούκια στη Σύρο: Έσπαγαν πιάτα με… μικρή μπουλντόζα!

Newsroom

Βίντεο: Μυθική εκδίκηση – Τον χώρισε και της έστειλε δεκάδες ντελίβερι στο σπίτι της!

Newsroom

Το «The Masked Singer» εκπλήρωσε την υπόσχεσή του!

News Room M