Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, απέρριψε και τις δύο τροπολογίες που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τον κατώτατο μισθό, χαρακτηρίζοντάς τες αναχρονιστικές και υπογραμμίζοντας ότι δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό για τους εργαζόμενους, ούτε ενισχύουν το εισόδημά τους.
Η κ. Κεραμέως σχολίασε την πρώτη τροπολογία του ΠΑΣΟΚ, η οποία προτείνει ο κατώτατος μισθός να καθορίζεται αποκλειστικά μέσω εθνικής συλλογικής σύμβασης, λέγοντας ότι αυτή η δυνατότητα υφίσταται από το 2012 και δεν έχει αξιοποιηθεί ποτέ από τους κοινωνικούς εταίρους. Επέκρινε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι οι κοινωνικοί εταίροι δεν έχουν προχωρήσει σε καλύτερες αμοιβές για τους εργαζόμενους, παρά το γεγονός ότι το νόμο επιτρέπει την ύπαρξη τέτοιων ρυθμίσεων.
Εντονότερη ήταν η κριτική της υπουργού για τη δεύτερη τροπολογία, που ζητά την επαναφορά του συστήματος της υποχρεωτικής διαιτησίας εργατικών διαφορών, το οποίο ίσχυε μέχρι το 2012. Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι η εν λόγω πρόταση είναι αντίθετη με τις διεθνείς συμφωνίες και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, καθώς και ότι μόνο η Τουρκία, μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, εφαρμόζει μια τέτοια πολιτική. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι θέλει να αντιγράψει θεσμούς της Τουρκίας για να ευνοήσει συνδικαλιστές, εις βάρος των εργαζομένων.
Απαντώντας στις κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελου, για ακραία αντιλαϊκή πολιτική, η κ. Κεραμέως υπερασπίστηκε τις πολιτικές της κυβέρνησης, τονίζοντας τα θετικά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, όπως η μείωση της ανεργίας κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5,5 μονάδες και η δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, επισήμανε τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον κατώτατο μισθό και την αγοραστική δύναμη στην ΕΕ, καθώς και την επιστροφή 350.000 Ελλήνων από το εξωτερικό.