Μάγδα Τσέγκου
Ζωή

Η πιο εύκολη συνταγή: Σοκολατένιος κορμός με ινδική καρύδα για τον Άγιο Βαλεντίνο

Η πιο εύκολη συνταγή: Σοκολατένιος κορμός με ινδική καρύδα για τον Άγιο Βαλεντίνο

Η σοκολάτα, με την πλούσια και γλυκιά γεύση της, είναι αναμφίβολα το πιο εμβληματικό γλυκό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτή η γιορτή των ερωτευμένων απαιτεί μια ιδιαίτερη κίνηση, και τι καλύτερο από έναν σοκολατένιο κορμό με ινδική καρύδα; Αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα γεμάτη αγάπη και γλύκα.

Υλικά για τον σοκολατένιο κορμό με ινδική καρύδα:
– 350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
– 3 κουταλιές της σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
– 250 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι-μπερ
– 100 γραμμάρια ινδική καρύδα τριμμένη
– 150 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψιλοκομμένα)
– 150 γραμμάρια γλυκό του κουταλιού κεράσι στραγγισμένο
– 200 γραμμάρια βούτυρο
– 1/2 ποτηράκι κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας
– Τριμμένη καρύδα για γαρνίρισμα
– Κερασάκια μαρασκίνο

Συνταγή:
Αρχίστε τη διαδικασία ξεκινώντας να σπάσετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και να την αφήσετε να λιώσει σε μπεν μαρί. Αυτή η διαδικασία θα σας προσφέρει μια βελούδινη υφή, ιδανική για τον κορμό σας.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, σπάστε τα μπισκότα με τα χέρια σας και ανακατέψτε τα με το κακάο, την τριμμένη ινδική καρύδα και τα ψιλοκομμένα φιστίκια. Αυτή η ανάμειξη θα προσδώσει τραγανότητα και γεύση στο γλυκό σας.

Αφού η σοκολάτα λιώσει, λιώστε και το βούτυρο και προσθέστε το στο μπολ με τα μπισκότα. Στη συνέχεια, ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα και το κονιάκ και ανακατέψτε καλά. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε το γλυκό κεράσι και να ανακατέψετε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το μείγμα.

Απλώστε το μείγμα στον πάγκο σας, σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα από πάνω, και δώστε του σχήμα ρολού. Τυλίξτε το προσεκτικά και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα, μέχρι να σφίξει.

Όταν είστε έτοιμοι για σερβίρισμα, μεταφέρετε το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει το κορμό να μαλακώσει και να κοπεί πιο εύκολα. Γαρνίρετε με τριμμένη ινδική καρύδα και κερασάκια μαρασκίνο πριν το σερβίρετε σε όμορφες ροδέλες.

Αυτός ο σοκολατένιος κορμός με ινδική καρύδα δεν είναι μόνο ένα γλυκό, αλλά και μια έκφραση αγάπης που σίγουρα θα ενθουσιάσει τον αγαπημένο σας αυτή την ιδιαίτερη ημέρα. Ετοιμαστείτε να γιορτάσετε την αγάπη με γεύση απόλαυσης!

Related posts

Προσοχή: Γιατί είναι κλειστές οι τράπεζες την άλλη Δευτέρα

Magdas News

Κάνε αυτές τις κινήσεις και θα έχεις το πιο γρήγορο WiFi που είχες ποτέ!

News Room M

Νίκος Γκάτσος – Ποίηση και στιχουργική 1931-1991. Παρουσίαση στον ΙΑΝΟ. Παρασκευή 7 Απριλίου

Newsroom E