Σε αίτημα για προσφυγή στις κάλπες προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο των παραιτήσεων κυβερνητικών στελεχών που συνδέονται με μία από τις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό που υλοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τη θέση του κόμματος εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Ζαχαριάδης, τονίζοντας πως οι αλλαγές που έγιναν δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Δεν αρκούν οι παραιτήσεις των υπουργών, δεν αρκεί ένας ανασχηματισμός. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι! Η πολιτική ευθύνη των σκανδάλων, της διαφθοράς, της σαπίλας είναι στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και είναι μέρος του προβλήματος – είναι ο ίδιος το πρόβλημα! Σε αυτές τις περιπτώσεις τη λύση τη δίνει η κάλπη και ο λαός.»
Με τη δήλωση αυτή, η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους, θέτοντας ευθέως ζήτημα πολιτικής ευθύνης και ζητώντας τη λαϊκή ετυμηγορία μέσω εκλογών.
