Μάγδα Τσέγκου
People & Politics

Κυριάκος Μητσοτάκης – Demis Hassabis συζήτησαν τις εξελίξεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης διεθνώς και την εξέλιξη της τεχνολογίας

Κυριάκος Μητσοτάκης - Demis Hassabis συζήτησαν τις εξελίξεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης διεθνώς και την εξέλιξη της τεχνολογίας

Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για την Δράση στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI Action Summit), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Demis Hassabis, τον Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της DeepMind, της καινοτόμου εταιρείας που ανήκει στην Google και εξειδικεύεται στις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στη συνάντηση, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για την παγκόσμια πρόοδο στον τομέα της AI και συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός πλαίσιου που θα διασφαλίζει τη δεοντολογία και την ασφάλεια στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Στόχος είναι να προστατευθούν οι χρήστες, ενώ ταυτόχρονα να μην περιοριστεί η ανάπτυξη και η καινοτομία στον τομέα. Η τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει σημαντικό δυναμικό για την κοινωνία, αλλά η υιοθέτησή της πρέπει να γίνει με υπευθυνότητα και σεβασμό στους ηθικούς κανόνες.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της DeepMind και του ελληνικού οικοσυστήματος τεχνητής νοημοσύνης, που περιλαμβάνει τόσο τις νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) όσο και τις ερευνητικές και ακαδημαϊκές κοινότητες της χώρας. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη δημιουργία ενός συνεργατικού περιβάλλοντος που θα προάγει την τεχνολογική ανάπτυξη στην Ελλάδα και θα προσφέρει νέες ευκαιρίες για καινοτόμα έργα και εφαρμογές.

Ένα σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η πιθανότητα επίσκεψης του Demis Hassabis στην Αθήνα το επόμενο διάστημα, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της DeepMind και της ελληνικής τεχνολογικής κοινότητας. Αυτή η επίσκεψη, αν πραγματοποιηθεί, θα προσφέρει την ευκαιρία για πιο στενές συνεργασίες και την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η συνάντηση αυτή, καθώς και οι επόμενες συζητήσεις με κορυφαίους επιστήμονες και επιχειρηματίες στον τομέα της AI, ενισχύουν τη θέση της Ελλάδας ως σημαντικού παίκτη στην ανάπτυξη και εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Related posts

Κεφαλογιάννης: “Οι αλλαγές στις μονάδες στοχεύουν στην καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού”

News Room M

Τασούλας σε Σακελλαροπούλου: Με αξιοπρέπεια ασκήσατε τα καθήκοντά σας

News Room M

Αυτή είναι η διαθήκη του Γιώργου Τράγκα: Τι αφήνει σε σύζυγο, παιδιά και… οικιακή βοηθό – «Παρών» και ο σωματοφύλακας!

News Room A