19.6 C
Athens
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριάκος Μητσοτάκης: “Θα είμαστε αμείλικτοι σε φαινόμενα αισχροκέρδειας”

  Τη μηνιαία συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποίησε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των πολιτών που έχει λάβει η κυβέρνηση, ενώ εμφανίστηκε κάθετος στην πάταξη πιθανών φαινομένων κερδοσκοπίας. «Θα είμαστε αμείλικτοι σε οποιοδήποτε φαινόμενο αισχροκέρδειας, θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητα του νόμου» είπε χαρακτηριστικά. Εξήγησε δε ότι η κυβέρνηση κρατά εφεδρείες για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που υπάρχουν, ενώ έστειλε θετικό μήνυμα για μια καλή τουριστική περίοδο.

  Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού:

  «Από τότε που συναντηθήκαμε την τελευταία φορά μεσολάβησαν πολλά στο μέτωπο της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής. Δυστυχώς δεν υπάρχει αισιοδοξία για το τέλος εχθροπραξιών και θα πρέπει ενδεχομένως να προετοιμαστούμε όλοι για μια περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας.

  Οι επιπτώσεις στον οικονομικό τομέα είναι ορατές παντού, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ποσοστά πληθωρισμού τα οποία δεν είχαμε ξαναδεί εδώ και 40 χρόνια. Γενεσιουργός αιτία της κρίσης πρωτίστως η άνοδος στις τιμές φυσικού αεριού συμπαρασύρει και τιμές ηλεκτρικού. Η κυβέρνηση έχει κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Πήραμε μέτρα υποστήριξης για τους λογαριασμούς του ρεύματος, στήριξης στους πιο ευάλωτους και παρεμβάσεις που αφορούν τα καύσιμα, τον πρωτογενή τομέα. Πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική κτηνοτροφία και από 1η Μαΐου θα γίνει σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό – σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν πριν από το τέλος του μήνα, όταν θα έχουμε λάβει υπόψη μας όλες τις προτάσεις των ειδικών αλλά και το ύψος πληθωρισμού.

  Δεν υπάρχει καμία έλλειψη στην ελληνική αγορά, θα είμαστε αμείλικτοι σε οποιοδήποτε φαινόμενο αισχροκέρδειας, θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητα του νόμου, επιβάλλονται ήδη αυστηρά πρόστιμα σε όσους βλέπουν σε αυτή την κρίση μία ευκαιρία για πλουτισμό. Τέτοια φαινόμενα δεν θα γίνουν ανεκτά.

  Όλοι θα βάλουμε πλάτη. Το κράτος ήδη το κάνει. Οι πολίτες δοκιμάζονται, το διαθέσιμο εισόδημά τους μειώνεται. Έχω πλήρη αίσθηση ότι αυτή η κρίση μας χτύπησε σε μια περίοδο που οι μισθοί είναι χαμηλοί, το μυαλό μας είναι στους χαμηλόμισθους και σε όσους βρίσκονται στο ενοίκιο.

  Πλάτη πρέπει να βάλουν όμως και οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν στηριχθεί πολύ από την κυβέρνηση κατά την πανδημία και για αυτό προσδιόρισα με απόλυτη σαφήνεια, ότι τα όποια υπερκέρδη υπάρχουν από τις επιχειρήσεις ενέργειας θα πρέπει να επιστραφούν στους πολίτες με μια φορολόγηση του 90%.

  Η συζήτηση ξαναφέρνει στο τραπέζι την αναγκαιότητα της ενεργειακής μετάβασης. Η φθηνότερη μορφή ενέργειας αυτή τη στιγμή είναι η πράσινη ενέργεια και θα πρέπει να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο τη διείσδυση των ΑΠΕ σε μεγάλη αλλά και μικρή κλίμακα. Πρέπει να σαρώσουμε τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα.

  Η κυβέρνηση θα είναι κοντά στους πολίτες, όπως ήταν καθόλη τη διάρκεια των δυσκολιών που προέκυψαν και δεν ήταν λίγες. Όπως το κάναμε στην πανδημία, όπου παρά τις προτροπές τότε της αντιπολίτευσης να τα δώσουμε όλα σε μία χρονική στιγμή, κρατάμε εφεδρείες γιατί δεν γνωρίζουμε πόσο θα κρατήσει αυτή η κρίση. Το πολύ ενθαρρυντικό είναι ότι φαίνεται ότι ο τουρισμός μας θα πάει πολύ καλά. Και είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε μια πολύ καλή τουριστική περίοδο, χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας που δυστυχώς μας κράτησαν πίσω τα τελευταία δύο χρόνια».

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Latest Posts

  ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

  STAY IN TOUCH

  TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.