magdasnews.gr
Τα δικά μου νέα

Με επιτυχία στέφθηκε η συνεδρία της Ι.Μ. Φθιώτιδος στην Έκθεση «LAMIA EXPO CENTRAL GREECE TRADE EVENT»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην έκθεση   «LAMIA EXPO CENTRAL GREECE TRADE EVENT», που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λαμίας.

Η έκθεση επισφραγίστηκε με την ανοιχτή συνεδρία, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, με θέμα: «Άϋλες αξίες και πολιτιστικά αγαθά ως μοχλός οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης».

Η εν λόγω συνεδρία την οποία είχα την χαρά και την τιμή να επιμεληθώ και να συντονίσω, φιλοξένησε  εκλεκτούς προσκεκλημένους ως εισηγητές όπως, τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκο Κενεβέζο, την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου, καθώς και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη.

Στο συνέδριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, θεσμικοί και εκπρόσωποι φορέων της Φθιώτιδος καθώς και πλήθος ακροατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την έναρξη του συνεδρίου και σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του μεγάλου Ναυαγίου ανοικτά της Πύλου.

Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας κ. Λεωνίδα Κωστόπουλο και τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδος κ. Αθανάσιο Κυρίτση, ξεναγήθηκε σε όλα τα περίπτερα της Έκθεσης, συγχαίροντας τους συμμετέχοντες, ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από εκπροσώπους τον φορέων για την δυναμική παρουσία των τοπικών προϊόντων στην αγορά.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Συμεών προς τα τοπικά ΜΜΕ:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην LAMIA EXPO 2023» που παρά του ότι λόγω των συνοδικών μου υποχρεώσεων, οι οποίες αυτή την εβδομάδα ήταν πάρα πολύ έντονες , δεν ήταν εφικτό να είμαι στην τελετή των Εγκαινίων, παρά ταύτα η Ιερά Μητρόπολη είναι παρούσα εδώ, όχι μόνο με το περίπτερο, το οποίο μας παραχώρησε ευγενώς η διοργανώτρια αρχή, αλλά κυρίως με την αγάπη μας, με την ευλογία μας, με την αρωγή μας και την στήριξή μας. Κάθε προσπάθεια συλλογική που γίνεται για τον τόπο μας, είναι προσπάθεια, η οποία κοιτάει μπροστά και οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά και να ανανεώνουμε τις δυνάμεις μας. Ευχαριστώ και συγχαίρω όλους τους διοργανωτές, οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Εύχομαι η Έκθεση να επιφέρει τα αποτελέσματα, τα οποία προσδοκούμε και να μην τελειώσει η Έκθεση αυτές τις ημέρες, αλλά να αρχίσει. Αυτές οι διοργανώσεις έχουν ως στόχο όχι να τελειώνουν, αλλά να ξεκινούν κάτι καινούργιο. Αναζητούμε το άνοιγμα, σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας και για κάτι πολύ καλύτερο για το μέλλον. Όταν μιλάμε για εξωστρέφεια στην περιοχή μας, πρέπει να το εννοούμε. Εξωστρέφεια σημαίνει δεν κάνω ομφαλοσκόπηση, αλλά κοιτάω μπροστά, ανοίγω την καρδιά μου, ανοίγω το σπίτι μου ουσιαστικά σε όλη την κοινωνία, σε όλη την αγορά, σε όλη την κοινότητα. Άνοιγμα είναι η Έκθεση αυτή και πάντοτε, το επαναλαμβάνω, όπως κάνω μέχρι τώρα, θα στηρίζω κάθε προσπάθεια. Ό,τι οδηγεί στο άνοιγμα, από όποιον φορέα και αν προέρχεται θα έχει την στήριξή μου»

Σε ότι αφορά την συνεδρία οι εισηγητές, καθείς από το δικό του τομέα ιδιαίτερου γνωστικού τους πεδίου, ανέλυσαν ενδιαφέροντα θέματα.

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ανέπτυξε το θέμα: “Ελλάδα και Κύπρος. Γέφυρες ανάπτυξης για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο επί τη βάσει του τριπτύχου, που συγκροτεί την ταυτότητα του Γένους μας: ομόθρησκον – ομόγλωσσον – όμαιμον”.

Η κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, ανέπτυξε το θέμα “Φθιώτιδα: Από τον Μύθο ως την Ιστορία, ένας προορισμός για κάθε εποχή”.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης ανέπτυξε το θέμα: “Το πολιτιστικό απόθεμα της Δυτικής Μακεδονίας και η σύνδεσή του με την Στερεά Ελλάδα”.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ανέπτυξε το θέμα: “Διαδρομές οσίων: δρόμοι πολιτισμού και ανάπτυξης”. Ο κ.κ. Συμεών παρουσίασε ένα σχέδιο ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης με σκοπό ο οδικός άξονας Ε65 να γίνει ένας «δρόμος πολτιστικής, πνευματικής και κοινωνικής διαπεριφερειακής ανάπτυξης, που θα συνδέσει την βυζαντινή Καστοριά, τα Άγια Μετέωρα και την Καστροπολιτεία της Ύπατης».

Σχετικές αναρτήσεις

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

News Room M

Η παρουσίαση της εκδήλωσης για τα 10 χρόνια «ΚΑΡΦΙΤΣΑ»

News Room M

Μεγαλειώδης προεκλογική ομιλία του Γιάννη Κωνσταντάτου, μπροστά σε 2.000 πολίτες στο Ελληνικό!

News Room G