Μάγδα Τσέγκου
News

Με συννεφιά και βροχές το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2025: ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Με συννεφιά και βροχές το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2025: ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Συννεφιασμένος και άστατος αναμένεται ο καιρός αύριο, 4 Ιανουαρίου 2025, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες στα νοτιοανατολικά και τις πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν έντονες διαφοροποιήσεις ανά περιοχή, κυμαινόμενες από -1°C στα βόρεια έως 18°C στα νότια, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Αναλυτικά η πρόγνωση ανά περιοχή:

  • Μακεδονία και Θράκη: Αραιές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα στραφούν από νοτιοδυτικούς σε βόρειους με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1°C έως 12°C.
  • Θεσσαλία και Σποράδες: Νεφώσεις που το βράδυ θα φέρουν τοπικές βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2°C έως 16°C.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος: Τοπικές βροχές έως το απόγευμα και πιθανές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο. Στα ορεινά της Ηπείρου αναμένονται χιονοπτώσεις. Θερμοκρασίες από 5°C έως 17°C, με χαμηλότερες τιμές στο εσωτερικό της Ηπείρου.
  • Αττική: Λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν το απόγευμα. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά από νοτιοδυτικούς σε βόρειους έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5°C έως 17°C.
  • Θεσσαλονίκη: Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, φτάνοντας τα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3°C έως 11°C.
  • Κυκλάδες και Κρήτη: Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι νότιοι 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι σε βόρειους. Θερμοκρασία από 11°C έως 18°C.

Γενικές Παρατηρήσεις:
Το βράδυ τα φαινόμενα στα περισσότερα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν, ενώ η μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια θα δημιουργήσει συνθήκες πιο ψυχρές σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές. Οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις, ιδιαίτερα σε περιοχές με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Related posts

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο: Έκλεψαν το σπίτι του την ώρα της κηδείας του!

News Room M

Λίλιαν Μήτσκα: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της αδικοχαμένης Ιφιγένειας

News Room M

Νότια Κορέα: Θα ήταν όλοι ζωντανοί αν δεν υπήρχε ο τοίχος

News Room M