Αυτή είναι μια συνταγή που αξιοποιεί την πούλπα από τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι.
Ο φρέσκος χυμός πορτοκάλι είναι πλούσιος σε βιταμίνη C ,κάλιο, φολικό και μαγνήσιο. Αναλυτικά ανά ποτήρι 240ml περιέχει 2γρ πρωτεϊνών, 26γρ υδατανθράκων και τις συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις από βιταμίνης C σε 67%, φολικό 15%, κάλιο 10%, μαγνήσιο 6%.
Περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την προαγωγή της υγείας, προλαμβάνοντας το οξειδωτικό στρες.
Περιέχει φλαβονειδή, καροτενοειδή και ασκορβικό οξύ.
Οι έρευνες που έχουν γίνει από την κατανάλωση του, όπως επισημαίνει και το nutritiousdates.com, δείχνουν πολλαπλά οφέλη όπως αυξημένη αντιοξειδωτική ικανότητα , μείωση των δεικτών φλεγμονής χρόνιων νόσων, πρόληψη και προστασία νεφρικών λίθων και βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας.
Υλικά
- 150 γρ. πούλπα πορτοκαλιού
- 1 αυγό
- 30 γρ. βούτυρο Light ή ελαιόλαδο
- 50 γρ. νιφάδες βρώμης μπορεί εξ ολοκλήρου να γίνει με βρώμη δηλαδή 100 γρ. και να παραληφθεί το αλεύρι)
- 50 γρ. αλεύρι επιλογής (όλα θα δουλέψουν, ίσως απαιτεί λίγη παραπάνω πούλπα αλεύρι ολικής)
- 2 κ.γ. μπέικιν.
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 175 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
- Εάν το μπλέντερ σας είναι δυνατό χτυπάτε με τις αιχμηρές λεπίδες όλα τα υλικά μαζί και το μίγμα σας είναι έτοιμο. Σε μικρότερα και λιγότερα ισχυρά μπλέντερ χωρίζετε και χτυπάτε πρώτα μαζί την πούλπα με το αυγό και το βούτυρο και έπειτα τα στερεά υλικά.
- Ψήνετε για 20 λεπτά και έτοιμα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.