Στα άκρα οδηγείται ξανά η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με τις εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν να συνεχίζονται για δεύτερη μέρα και τις εκατέρωθεν απειλές να κλιμακώνονται.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε νέο προειδοποιητικό μήνυμα, τονίζοντας ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία μπορεί σύντομα να πετάξει πάνω από την Τεχεράνη. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως έχει εξουδετερώσει τουλάχιστον 20 Ιρανούς στρατιωτικούς διοικητές, ενώ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς σε ιρανικούς στόχους, περιλαμβάνοντας ακόμη και υποδομές σε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου.
Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν απάντησε με αυστηρή προειδοποίηση, δηλώνοντας ότι αν συνεχιστούν οι ισραηλινές επιθέσεις, η αντίδραση θα είναι ακόμη πιο σκληρή. Την ίδια στιγμή, ακυρώθηκαν οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή, με το Ομάν να επιβεβαιώνει την ακύρωση και να τονίζει ότι η διπλωματία παραμένει μονόδρομος για την ειρήνη στην περιοχή.
Στο διπλωματικό πεδίο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις πολεμικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ συζήτησαν και το ενδεχόμενο να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα. Η τηλεφωνική τους συνομιλία διήρκησε περίπου 50 λεπτά και, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, έγινε σε θετικό κλίμα.
Η ένταση, πάντως, δεν δείχνει να αποκλιμακώνεται, με το Ισραήλ να δηλώνει ότι θα συνεχίσει τα χτυπήματα μέχρι να εξουδετερώσει πλήρως την απειλή από το Ιράν τόσο σε πυρηνικό όσο και σε βαλλιστικό επίπεδο.
Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνευση δοκιμάζονται από την κλιμάκωση της βίας.