Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, απάντησε στους ισχυρισμούς του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστα Τσουκαλά, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου σχετικά με τη Βουλή και την κρατική χρηματοδότηση του κόμματος «Σπαρτιάτες». Ο Ρωμανός κατηγόρησε τον κ. Τσουκαλά ότι επέλεξε τον δρόμο της πολιτικής σπίλωσης και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για πολιτική απόγνωση, αντί να ασχοληθεί με σοβαρά πολιτικά ζητήματα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επεσήμανε ότι την ημέρα που η Βουλή αποφάσισε την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης για το κόμμα των «Σπαρτιατών», ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ προτίμησε να παρασυρθεί σε έναν κατηγορηματικό πολιτικό κατήφορο, αντί να εστιάσει στα πραγματικά θέματα που απασχολούν την ελληνική πολιτική σκηνή. Ειδικότερα, ο Ρωμανός ανέφερε ότι η δήλωση του κ. Τσουκαλά δεν μπορεί να καλύψει την πολιτική δυσκολία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δείχνει να είναι σε αδιέξοδο και δεν κατανοεί τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.
Ο Ρωμανός συνέχισε λέγοντας ότι, αντί να συμμετέχει σε τέτοιες επιθέσεις, ο κ. Τσουκαλάς θα έπρεπε να δώσει απαντήσεις για την στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Ρωμανός υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε υπερψηφίσει τον συγκεκριμένο πολιτικό, τον οποίο τώρα δεν σκοπεύει να υποστηρίξει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, και ζήτησε από τον κ. Τσουκαλά να εξηγήσει αυτήν την ασυνέπεια.
Στην τελική του τοποθέτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει χάσει την πολιτική του πυξίδα και αντί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, επιλέγει τη στρατηγική της ανούσιας αντιπαράθεσης. Ο Ρωμανός κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιστρέψει σε έναν ουσιαστικό πολιτικό διάλογο και να σταματήσει τις ανούσιες επιθέσεις που δεν ωφελούν την πολιτική συζήτηση.