Η απόφαση του Παύλου και του Νικόλαου, των παιδιών του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, να αιτηθούν την ελληνική ιθαγένεια έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις. Οι δύο γιοι του τέως βασιλιά φαίνεται να έχουν επιλέξει το επίθετο «Ντε Γκρες» ή «Ντε Γκρέτσια», χωρίς, ωστόσο, να έχουν διευκρινίσει επίσημα ποιο από τα δύο προτιμούν.
Ο Παύλος, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Το Πρωινό», περιορίστηκε να πει πως οι διαδικασίες προχωρούν από μόνες τους και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. «Αυτά προχωράνε μόνα τους και δεν έχουν τελειώσει ακόμη. Ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας και όπως και εσείς τα μαθαίνετε, τα μαθαίνουμε και εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όταν ρωτήθηκε αν ισχύει το «Ντε Γκρέτσια», δεν έδωσε σαφή απάντηση.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Λιάγκα, οι δύο πιθανές επιλογές για το επίθετο είναι «Ντε Γκρες», το οποίο είναι γαλλικής προέλευσης και συνδέεται με τη γλώσσα της διπλωματίας, και το «Ντε Γκρέτσια». Ο ίδιος εκτίμησε πως το «Ντε Γκρες» επιλέχθηκε από την οικογένεια λόγω της διπλωματικής του χροιάς.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο μικρότερος γιος του τέως βασιλιά, Φίλιππος, δεν έχει εκφράσει μέχρι στιγμής την επιθυμία να ακολουθήσει τα βήματα των δύο μεγαλύτερων αδελφών του στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας και την επιλογή ενός νέου επιθέτου. Το «Γκλύξμπουργκ», το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, είναι στην πραγματικότητα τοπωνύμιο και όχι επίθετο.
Η οικογένεια του Κωνσταντίνου, άλλωστε, δεν αποδέχεται το «Γκλύξμπουργκ» ως επώνυμο, καθώς πρόκειται για μια παραλιακή πόλη στη Γερμανία, από την οποία προέρχεται ο Οίκος του Σλέσβιχ-Χολστάιν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ. Μάλιστα, ο Δανός πρωθυπουργός, με επιστολή του το 1983 προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, είχε τονίσει ότι «από τον βασιλιά Christian IX και εφεξής, κανείς Δανός βασιλιάς ή μέλος της δανικής βασιλικής οικογένειας δεν φέρει ή έφερε το όνομα Γκλύξμπουργκ ή οποιοδήποτε άλλο επώνυμο».