Ο Διονύσης Ατζαράκης βρέθηκε στην εκπομπή «Στούντιο 4» τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από τη θεατρική παράσταση «Πες το ψέματα», η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον δημοσιογραφικό χώρο.
Η παράσταση, που περιλάμβανε μια αφίσα με 17 αντρικά ονόματα και κανένα γυναικείο, είχε δεχτεί σφοδρή κριτική από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γεγονός που δημιούργησε ένα κύμα αντιδράσεων.
Ο Ατζαράκης εξήγησε ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από την παράσταση ήταν συνυφασμένη με τους χειρισμούς των συμμετεχόντων, οι οποίοι προχώρησαν σε δηλώσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές που βρήκε αντίθετες με τις δικές του αρχές. Παρόλο που παραδέχθηκε ότι η αρχική αφίσα με τα 17 αντρικά ονόματα ήταν λάθος, υπογράμμισε ότι αυτό δεν έγινε σκόπιμα, και ότι ο ίδιος και οι διοργανωτές δεν είχαν καμία πρόθεση να δημιουργήσουν ένα τέτοιο ζήτημα. Ο Ατζαράκης υποστήριξε ότι όλοι μπορούν να κάνουν λάθη και ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αναδείχθηκε όταν η αφίσα κυκλοφόρησε και έγινε αντιληπτό το γεγονός ότι τα ονόματα ήταν αποκλειστικά αντρικά.
Ωστόσο, το σημαντικότερο ζήτημα για τον ηθοποιό και κωμικό ήταν η αντίδραση των συμμετεχόντων μετά την κυκλοφορία της αφίσας. Ο Ατζαράκης τόνισε ότι η αντίδραση των παιδιών στις δηλώσεις τους, οι οποίες έγιναν μετά την κριτική, τον έφεραν σε δύσκολη θέση. «Ο λόγος που αποχώρησα ήταν ότι οι χειρισμοί των παιδιών με κάποιες δηλώσεις σε εκπομπές με βρήκαν αντίθετο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εξήγησε ότι μετά τη δημοσιοποίηση των λαθών, οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν το σφάλμα τους και εκφράστηκαν μετανιωμένοι, ωστόσο η κατάσταση είχε ήδη φτάσει σε τέτοιο σημείο, που η παράσταση δεν μπορούσε να συνεχιστεί με την ίδια δυναμική.
Ο Ατζαράκης εξέφρασε την άποψη ότι τα ΜΜΕ έκαναν το πρόβλημα μεγαλύτερο από όσο ήταν στην πραγματικότητα, και ότι η υπερβολική προβολή του θέματος είχε τελικά αντίθετο αποτέλεσμα. «Μάλλον κάναμε την τρίχα τριχιά», δήλωσε, προσθέτοντας πως η υπερβολική αντίδραση από τα Μέσα ήταν ένας από τους λόγους που η παράσταση δεν κατέληξε με επιτυχία.