11.1 C
Αθήνα
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025
Μάγδα Τσέγκου
Showbiz

Ο Γιάννης Γαλάτης πουλά την πολυκατοικία του στη Ραφήνα για καλό σκοπό

Ο Γιάννης Γαλάτης πουλά την πολυκατοικία του στη Ραφήνα για καλό σκοπό

Μια είδηση που προκάλεσε αίσθηση παρουσίασε η εκπομπή Super Κατερίνα το πρωί της Πέμπτης 6 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Γιάννης Γαλάτης αποφάσισε να πουλήσει την πολυκατοικία που διαθέτει στη Ραφήνα έναντι 600.000 ευρώ – όχι λόγω οικονομικής ανάγκης, αλλά για να προσφέρει τα χρήματα σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Όπως ανέφερε δημοσιογράφος της εκπομπής, ο σχεδιαστής διαθέτει συνολικά περίπου 70 ακίνητα, επομένως η πώληση δεν σχετίζεται με οικονομικά προβλήματα. «Η πολυκατοικία αυτή αποτελείται από έξι διαμερίσματα, μια μεζονέτα και ένα υπόγειο που λειτουργούσε ως γκαλερί. Πωλείται όπως είναι, αυτοτελής, έναντι 600.000 ευρώ. Ο κύριος Γαλάτης δεν έχει ανάγκη τα χρήματα — επιθυμεί να τα διαθέσει εξ ολοκλήρου για φιλανθρωπίες», δήλωσε ο μεσίτης που έχει αναλάβει τη διαδικασία.

Γαλάτης πολυκατοικία

Η δημοσιογράφος της εκπομπής υπενθύμισε πως «στη φωτιά στο Μάτι είχε ανοίξει το σπίτι του για να φιλοξενήσει πυρόπληκτους» και πως πάντα συμμετέχει ενεργά σε δράσεις προσφοράς. «Τώρα που έχει μεγαλώσει, θέλει να διαθέσει τα έσοδα από την πώληση για να βοηθήσει οικογένειες και ιδρύματα που έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

Γαλάτης

Ο Γιάννης Γαλάτης, γεννημένος στην Αθήνα το 1946, προέρχεται από την παλιά αριστοκρατική οικογένεια των Γαλάτη της Ιθάκης, που αναφέρεται ήδη από τα 1300. Ο προ-προπάππος του υπήρξε συγγενής του Φιλικού Νικολάου Γαλάτη και του δημάρχου Αθηναίων Κωνσταντίνου Γαλάτη.

Στον χώρο της μόδας έκανε τα πρώτα του βήματα τη δεκαετία του ’60, με τη στήριξη της Έφης και του Στάθη Παντελάκη, ανοίγοντας βιοτεχνία που σύντομα επεκτάθηκε σε Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, ΗΠΑ και Γερμανία. Στη δεκαετία του ’70 καθιερώθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής μόδας.

Ο γνωστός δημιουργός έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Αίολο και την Κατερίνα.

Related posts

Βασίλης Μπισμπίκης: Το εργοστάσιο “Πεταλούδα” περνάει στα χέρια του;

News Room M

Βίκυ Κάβουρα: Δεν φαντάζεστε ποια είναι η νέα επιχειρηματική της δραστηριότητα

News Room M

Ευχάριστα νέα για για την πορεία της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα

News Room M