Μάγδα Τσέγκου
People & Politics

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Στην ατζέντα η επόμενη ημέρα στη Γάζα και τη Συρία

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Στην ατζέντα η επόμενη ημέρα στη Γάζα και τη Συρία

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης, πραγματοποίησε επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή. Στη σημαντική αυτή διπλωματική συνάντηση, είχε συνομιλίες με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Περιφερειακές εξελίξεις και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Al Ain και επικεντρώθηκε στις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις προσπάθειες εκεχειρίας στη Γάζα και τον Λίβανο, καθώς και τις εξελίξεις στη Συρία. Η ελληνική διπλωματία συνεχίζει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, ενισχύοντας τον διάλογο με σημαντικούς περιφερειακούς εταίρους.

Η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – ΗΑΕ

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Γεραπετρίτης και ο Σεΐχης Abdullah bin Zayed Al Nahyan επιβεβαίωσαν τις άριστες διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΑΕ. Οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια στρατηγική συνεργασία που καλύπτει κρίσιμους τομείς, όπως η οικονομία, οι επενδύσεις και η ενέργεια.

Η Αθήνα και το Άμπου Ντάμπι διατηρούν στενή συνεργασία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των υποδομών, ενώ η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει την προσέλκυση νέων επενδύσεων από τα ΗΑΕ. Παράλληλα, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας στο πλαίσιο των σχέσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνέχιση της διπλωματικής περιοδείας

Η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στα ΗΑΕ αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης διπλωματικής περιοδείας στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Γεραπετρίτης έχει ήδη επισκεφθεί το Κατάρ, το Ισραήλ, τη Ραμάλα και την Ιορδανία, ενώ μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στα ΗΑΕ, θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Ινδία.

Η ελληνική εξωτερική πολιτική ενισχύει τη θέση της χώρας ως αξιόπιστου εταίρου και σταθεροποιητικού παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, διατηρώντας ισχυρές σχέσεις με κράτη-κλειδιά της Μέσης Ανατολής.

Related posts

Μάκης Βορίδης: “Εμείς φυλάμε τα σύνορά μας. Αυτό που ξεκινάει να κάνει ο Τραμπ εμείς το κάνουμε”

News Room M

Στέφανος Κασσελάκης: “Το ελληνικό όνειρο έχει χαθεί γι’ αυτό δημιουργήσαμε το Κίνημα Δημοκρατίας”

News Room M

Ορκωμοσία και γενέθλια σε μια ημέρα για τον Κασσελάκη

Magdas News