Μάγδα Τσέγκου
Χωρίς κατηγορία

Ο Μερτς δεν έγινε καγκελάριος για λίγες ψήφους και ο συνασπισμός τρίζει!

Ο Μερτς δεν έγινε καγκελάριος για λίγες ψήφους και ο συνασπισμός τρίζει!

Απρόσμενη ανατροπή σημειώθηκε στη γερμανική πολιτική σκηνή, καθώς ο Φρίντριχ Μερτς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να εκλεγεί καγκελάριος. Αν και χρειάζονταν 316 ψήφοι για την εκλογή, ο ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) συγκέντρωσε μόλις 310 από τους 621 ψήφους, έξι λιγότερους από το όριο.

Η αποτυχία αυτή αποτελεί πλήγμα για τον εύθραυστο συνασπισμό που επιχειρεί να στήσει με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι κατέγραψαν ιστορικά χαμηλό ποσοστό 16,4% στις εκλογές του Φεβρουαρίου. Παρότι το συντηρητικό μπλοκ του Μερτς ήρθε πρώτο με 28,5%, δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς σύμμαχο – και η συμφωνία με το SPD φαίνεται να κλυδωνίζεται.

Πλέον, η Μπούντεσταγκ έχει προθεσμία 14 ημερών για να εκλέξει καγκελάριο, είτε τον Μερτς είτε κάποιον άλλο υποψήφιο, με απόλυτη πλειοψηφία. Αν δεν τα καταφέρει, η Γερμανία ίσως οδηγηθεί σε νέα εκλογική αναμέτρηση.

Related posts

Γεραπετρίτης από Βαρσοβία: Σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και στρατηγική θέση στην Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών

News Room Z

Γρηγόρης Λέων : “Θα πρέπει να γίνονται πλέον τεστ κορονοϊού και στους νεκρούς”

Magdas News

Ψεύτικοι Followers: Πώς να τους Αναγνωρίσεις

Magdas News