Όσο πέφτει η θερμοκρασία, ο βραστήρας γίνεται η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη συσκευή στην κουζίνα μας. Όμως, πόσο συχνά τον καθαρίζετε;
Όπως αναφέρει το Good Housekeeping, ο βραστήρας χρειάζεται καθαρισμό και αφαλάτωση κάθε τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες για να αποφύγουμε τη συσσώρευση αλάτων και να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής του.
Οι σύγχρονοι βραστήρες, αν και πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένοι και ανθεκτικοί, εξακολουθούν να συσσωρεύουν άλατα που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία τους. Οι ειδικοί συνιστούν να τον αφαλατώνετε κάθε τόσο, και μια εύκολη και οικονομική μέθοδος είναι να γεμίσετε τον βραστήρα με νερό και λίγο λευκό ξύδι. Αφήστε το μείγμα να μουλιάσει όλη τη νύχτα, και το πρωί τα άλατα θα βγουν εύκολα με λίγες κινήσεις.
Επιπλέον, για να διατηρείτε το εξωτερικό του βραστήρα καθαρό, σκουπίστε τον με ζεστό σαπουνόνερο και χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα από νερό και ξύδι για λάμψη. Για δύσκολες κηλίδες ή σημάδια δακτύλων, το βρεφικό λάδι είναι η λύση για τέλειο αποτέλεσμα.
Με αυτά τα απλά βήματα, ο βραστήρας σας θα παραμείνει σε άριστη κατάσταση και η κουζίνα σας καθαρή και τακτοποιημένη.