Μάγδα Τσέγκου
Για την υγεία μας

Οι δύο κινήσεις που δεν πρέπει να κάνουμε αν μας τσιμπήσει θαλάσσια ανεμώνη

Επικίνδυνη η επαφή με την θαλάσσια ανεμώνη, γιατί εκκρίνουν οξύ που μπορεί να επιφέρει εγκαύματα».

Αυτό τόνισε η Εμμανουέλα Βουτσινά, θαλάσσιος Βιολόγος ΕΛΚΕΘΕ, η οποία μίλησε πριν από μερικές εβδομάδες στο ΕΡΤNews, στην εκπομπή NEWSROOM. Επίσης η κ. Βουτσινά είπε πως σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει και η περίπτωση αλλεργικού σοκ οπότε πρέπει να απευθυνθούμε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

«Στις δικές μας θάλασσες μπορούμε να τις συναντήσουμε πιο συχνά και στα ρηχά νερά. Στα βραχάκια μπορούμε να συναντήσουμε εκείνη που λέμε την ντομάτα της θάλασσας που είναι ξεκάθαρα κόκκινη και την βλέπουμε στα βραχάκια, η οποία δεν αποτελεί κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο και η πιο κοινή και που βρίσκουμε ρηχά είναι εκείνη που λέμε ανεμώνη που έχει πάρα πολλά κίτρινα κίτρινα πλοκάμια με άκρες που είναι μοβ» υπογράμμισε η κ, Βουτσινά.

Τέλος σημείωσε ό,τι το κάθε είδος παράγει όχι ένα οξύ, αλλά μια τοξίνη και για να το «εξουδετερώσουμε χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση. Ένα πρόσφατο πρωτόκολλο πρώτων βοηθειών προβλέπει να απομακρύνουμε με μια κάρτα με κάτι, χωρίς να αγγίξουμε και χωρίς να ξύσουμε την περιοχή τα απομεινάρια από τα πλοκάμια, να ξεπλύνουμε με θαλασσινό νερό και προβλέπεται πάγος».

Related posts

Γαστρικό botox: Τι είναι το Botox στομάχου και ποιοι μπορούν να το τολμήσουν

Magdas News

Νέο τεστ για εντοπισμό δύσκολα ανιχνεύσιμων καρκίνων τραχήλου της μήτρας

Magdas News

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό λάδι μαλλιών

Magdas News