17 C
Athens
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Οικονόμου: Περισσότερη ασφάλεια στις γειτονιές με αυξημένη αστυνόμευση και κάμερες

  «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί απέναντι σε αυτό που αποτελεί απαίτηση των συμπολιτών μας» είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για το σχέδιο του υπουργείο για την βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών.

  «Αν δει κανείς τα στατιστικά, οι επιδόσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, της ελληνικής Πολιτείας, απέναντι στην υψηλή εγκληματικότητα, θα έλεγα πως είναι καλή. Πολύ καλύτερη και από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Εκεί που πρέπει να γίνουμε πολύ πιο αποτελεσματικοί και καλύτεροι είναι στις διαρρήξεις, στην Αθήνα και την επαρχία, σε πράγματα και παραβατικές συμπεριφορές με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ο πολίτης στο κέντρο, στις γειτονιές της Αθήνας, στην περιφέρεια» είπε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

  Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι θα εντατικοποιηθεί η αστυνόμευση, με περισσότερους αστυνομικούς στις γειτονιές, τακτικότερες περιπολίες και στην Αθήνα και αλλού. Βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση δίνει, όπως είπε, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. για την επιστροφή αστυνομικών, που απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες, στο πεδίο.

  Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου οι πρώτοι 1.500 επιστρέφουν σε λιγότερο από έναν μήνα στην ΔΙΑΣ, στην ‘Αμεση Δράση, στα αστυνομικά τμήματα, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό θα βοηθήσει πολύ. Επιπρόσθετα εγγυήθηκε «… ότι θα μείνουν, δεν πρόκειται δηλαδή να γίνει κάτι, μία εξαγγελία και να φύγει. Θα μείνουν στις υπηρεσίες γιατί αυτή είναι η ανάγκη τώρα».

  Παράλληλα ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η ΕΛΑΣ πάσχει σε ανθρώπινο δυναμικό στο πεδίο και για το λόγο αυτό σχεδιάζεται η αύξηση των εποπτικών μέσων. «Επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο – και πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να το ανακοινώσουμε και να το παρουσιάσουμε – για μία πολύ μεγάλη αύξηση των εποπτικών μέσων. Μιλώ για κάμερες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην αστυνόμευση σε όλες τις διαστάσεις. Και την τροχαία αστυνόμευση αλλά και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας» τόνισε.

  Επιπλέον, είπε ότι «Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Τελεία, παύλα, παράγραφος. Μέσα σε αυτά τα όρια θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία απέναντι στην εγκληματικότητα, όχι απέναντι στους ανθρώπους».

  Αναφορικά με το κυκλοφοριακά προβλήματα και τους ελέγχους της Τροχαίας ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι «θα επιμείνουμε στους ελέγχους για διπλοπαρκάρισμα μέχρι να εμπεδωθεί ότι δεν είναι ανεκτό». Όπως τόνισε υπάρχει σχέδιο στην Τροχαία και καθημερινά συνεργεία βρίσκονται σε δρόμους που έχουν υποδείξει οι αρμόδιοι και στο Δήμο της Αθήνας και σε άλλους Δήμους.

  «Μέχρι σήμερα είχαμε 350 βεβαιωμένες παραβάσεις. Είναι κάτι στο οποίο θα επιμείνουμε και το λέω αυτό γιατί συνήθως το πρόβλημα της αντιμετώπισης της παραβατικότητας στην Ελλάδα ήταν ο αποσπασματικός του χαρακτήρας. Με το διπλοπαρκάρισμα, θα επιμείνουμε μέχρι να εμπεδωθεί ότι δεν είναι ανεκτό. Κάθε μέρα στους δρόμους, rotation σε κεντρικούς δρόμους, μπορεί να επαναλαμβάνονται και οι ίδιοι δρόμοι κάθε μέρα. Η επιμονή είναι αυτή που θα οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε».

  Ο κ. Οικονόμου μίλησε και το πολλαπλό φονικό με τους Τούρκους στην Αρτέμιδα τονίζοντας  ότι είναι μια υπόθεση αρκετά σοβαρή, που έχει πολλά επεισόδια και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ότι οι έρευνες προχωρούν με πολύ γοργούς ρυθμούς καθώς προστίθενται συνεχώς και νέα ευρήματα και μάλιστα τις τελευταίες 48 ώρες σοβαρά ευρήματα.

  «Κρατάμε στα χέρια μας ένα πολύ σοβαρό ύποπτο για συμμετοχή σε αυτή την υπόθεση, τον οποίον η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε στο αεροδρόμιο όταν επιχείρησε να διαφύγει. Θα γίνει η εξιχνίαση της υπόθεσης, όπως απαιτεί η σοβαρότητα και όλα τα πρωτόκολλα» όπως είπε.

  - Advertisement -

  Σχετικά με την ΕΔΕ που είναι σε εξέλιξη για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια τόνισε ότι σε μία εβδομάδα, δέκα μέρες το πολύ, θα έχει ολοκληρωθεί.

  Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση κατά τη δεύτερη θητεία της είπε «Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλές, διαφορετικές και παρατεταμένες κρίσεις, γύρω από την κλιματική κατάρρευση.

  Δοκιμαστήκαμε από ηπιότερα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας και άλλες φορές σε αυτό, και αποδείξαμε με την ειλικρίνεια, τη συνέπεια και κυρίως τη σωστή διαχείριση των κρίσεων από την ώρα που συνέβησαν και μετά, ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην απαίτηση των πολιτών να δίνουμε λύσεις και απαντήσεις σε προβλήματα, ακόμη και αν αυτά παρουσιάζονται μία φορά στα 200 χρόνια.

  Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, με τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, την προσαρμογή – εκεί που χρειάζεται – και την ευρηματικότητα εκεί που απαιτείται, για να είναι σίγουροι οι πολίτες ότι η χώρα θα εξακολουθεί να προχωρά σταθερά μπροστά».

  To άρθρο Οικονόμου: Περισσότερη ασφάλεια στις γειτονιές με αυξημένη αστυνόμευση και κάμερες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

  Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Latest Posts

  ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

  STAY IN TOUCH

  TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.