Μάγδα Τσέγκου
People & Politics

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης από υφυπουργός Ανάπτυξης

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης από υφυπουργός Ανάπτυξης

Ο Αρίστος Δοξιάδης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού Ανάπτυξης το απόγευμα της Κυριακής 16 Μαρτίου 2025, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, καταγγέλλοντας σφοδρή και ανήθικη επίθεση από την αντιπολίτευση. Η απόφασή του αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τον διορισμό του στην κυβέρνηση, με τον ίδιο να κάνει λόγο για «ανυπόστατες επιθέσεις» που δέχτηκε ήδη από την πρώτη στιγμή της υπουργοποίησής του.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, ο ανήθικος πόλεμος που εξαπέλυσε εναντίον του η αντιπολίτευση τον οδήγησε στο να συνειδητοποιήσει τη «σκληρή πολιτική πραγματικότητα». Παράλληλα, υποστηρίζει πως δεν είναι διατεθειμένος να αφιερώσει τη ζωή του σε τέτοιου είδους συγκρούσεις, επιλέγοντας την αποχώρηση τόσο για λόγους προσωπικής ηρεμίας όσο και για να προστατεύσει, όπως λέει, την κυβέρνηση από μια συνεχιζόμενη στοχοποίηση.

Ο κ. Δοξιάδης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υπόθεση της εταιρείας «Απόλλων», που αποτέλεσε την αφορμή για σφοδρές επικρίσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι υπήρξε νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας που καταδικάστηκε για παραβιάσεις του ανταγωνισμού. Ο ίδιος απαντά ότι αθωώθηκε πανηγυρικά από ποινικό δικαστήριο το 2013 και ότι δεν υπάρχει καμία υπόθεση που να τον βαρύνει, ενώ επισημαίνει πως από τότε καμία αρχή δεν τον ενόχλησε για το παραμικρό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτηση του Αρίστου Δοξιάδη, με την αντικατάστασή του να αναμένεται σύντομα. Η παραίτηση έρχεται στον απόηχο σφοδρής αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκαλεί την κοινωνία, χαρακτηρίζοντας την υπουργοποίηση Δοξιάδη «προσβολή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «σεσημασμένο υβριστή» των πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για την τραγωδία στα Τέμπη και για πρόσωπο «ταυτισμένο με τα καρτέλ», θέτοντας σειρά ερωτημάτων για το παρελθόν του. Παράλληλα, επέκρινε τον κ. Δοξιάδη για τη στάση του απέναντι στα συλλαλητήρια των πολιτών, κατηγορώντας τον για υβριστικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Δοξιάδης επισημαίνει πως λυπάται που η πολιτική τοξικότητα αποθαρρύνει ενεργούς πολίτες από τη συμμετοχή στα κοινά, ενώ ευχαριστεί τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε με την επιλογή του. Η υπόθεση αυτή αποτυπώνει για ακόμη μία φορά το κλίμα έντασης που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, καθώς και το πόσο εύθραυστη είναι η ισορροπία προσώπων στην πολιτική ζωή της χώρας.

Related posts

Κατάθεση δύο σημαντικών Αναφορών από την Κατερίνα Μονογυιού

News Room M

“Χωρίς την Ελένη δεν θα ήμουν ο Σούρας”: Όσα είχε εξομολογηθεί ο Δημήτρης Σούρας σε συνέντευξή του για τη σύζυγό του

News Room M

Στη Θεσσαλονίκη ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Η συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Magdas News