Μάγδα Τσέγκου
People & Politics

Παύλος Μαρινάκης: Σε απόλυτο πανικό ο Ανδρουλάκης. Προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τις συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ

Παύλος Μαρινάκης: Σε απόλυτο πανικό ο Ανδρουλάκης. Προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τις συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ

Η σημερινή συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος σχολίασε τις δηλώσεις του Ανδρουλάκη σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες. Ο κ. Ανδρουλάκης προσπάθησε να απομακρύνει το ΠΑΣΟΚ από τις συζητήσεις περί συνεργασιών, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές για τέτοιες συνεργασίες ως προπαγάνδα εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται σε «απόλυτο πανικό» και προσπαθεί να ανασκευάσει τις προηγούμενες δηλώσεις του, τις οποίες χαρακτήρισε ως άσχημα χειρισμένες και παραπλανητικές. «Προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα των δηλώσεών του περί εκλογικών συνεργασιών και τα έκανε χειρότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντέτεινε στους ισχυρισμούς του κ. Ανδρουλάκη περί «προπαγάνδας» και επισήμανε ότι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Παύλος Γερουλάνος και ο Μιχάλης Κατρίνης, είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και με πολιτικά πρόσωπα όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης. Η πρόσφατη δήλωση του κ. Κατρίνη για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης «προοδευτικών δυνάμεων», αν το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίσει την πρώτη εντολή στις επόμενες εκλογές, περιέπλεξε περαιτέρω την εικόνα του κόμματος.

Η κυβέρνηση, δια στόματος Μαρινάκη, συνεχίζει να επικεντρώνεται στην εφαρμογή του προγράμματός της με στόχο την ενδυνάμωση των πολιτών, απορρίπτοντας τις επικρίσεις περί δήθεν ακροδεξιάς στροφής. Ειδικότερα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει «θωρακίσει τη δημοκρατία από εγκληματικές οργανώσεις», δίνοντας στη Δικαιοσύνη τα «κατάλληλα νομικά όπλα».

Ο Παύλος Μαρινάκης επέμεινε στην ανάγκη για ένα «κοστολογημένο πρόγραμμα» από το ΠΑΣΟΚ και κάλεσε το κόμμα να επικεντρωθεί στη σοβαρότητα του προγράμματός του, αντί να συνεχίζει τις συζητήσεις περί συνεργασιών με κόμματα που έχουν προκαλέσει πολιτική και οικονομική αναστάτωση στην Ελλάδα.

Related posts

Μαρία Κεφάλα-Βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων: Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ Γιάννινα WBC

News Room M

Την Πέµπτη η οριστική απόφαση Μητσοτάκη για την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας

News Room M

Μίκης Θεοδωράκης: Η διαθήκη του θα “ρίξει φως” στην υπόθεση με τον “άγνωστο” γιο του

News Room A