Μάγδα Τσέγκου
News

Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για “αντικρουόμενα στοιχεία”

Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για "αντικρουόμενα στοιχεία"

Το πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 27 Φεβρουαρίου 2025, αφήνει αναπάντητα ερωτήματα για τις εκρήξεις και την πυρκαγιά που ακολούθησε τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερευνητές διαπίστωσαν την ύπαρξη αντικρουόμενων στοιχείων, ενώ τα έλαια σιλικόνης που χρησιμοποιούνται στις μηχανές της εμπορικής αμαξοστοιχίας δεν φαίνεται να εξηγούν την πυρόσφαιρα που δημιουργήθηκε.

Το πόρισμα αναμένεται να εξηγήσει τα ευρήματα της έρευνας και να δώσει αναλυτική εικόνα για τη φωτιά και τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σημείο της σύγκρουσης. Η Επιτροπή διερεύνησης έχει ζητήσει και τη γνωμοδότηση ανώτατου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για να κατανοηθεί καλύτερα ο ρόλος των ελαίων σιλικόνης, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) για την περαιτέρω ανάλυση.

Επιπλέον, μετά την παρουσίαση του πορίσματος, η Επιτροπή εξετάζει τη δυνατότητα να απευθυνθεί στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης, το οποίο θεωρείται το πλέον αρμόδιο για να ρίξει φως στα αντικρουόμενα στοιχεία που προέκυψαν από τα βίντεο που κατέθεσε ο δικηγόρος της εταιρείας Interstar Security. Αυτά τα βίντεο φαίνεται να προκαλούν σύγχυση σχετικά με την ταυτοποίηση της εμπορικής αμαξοστοιχίας, γεγονός που προσθέτει ένα νέο επίπεδο αμφισβήτησης στο όλο ζήτημα.

Το πόρισμα είναι αναλυτικό και περιλαμβάνει μια ακτινογραφία των γεγονότων της νύχτας του δυστυχήματος, εξετάζοντας τόσο τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης όσο και τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν. Επιπλέον, εντοπίζονται οι διαχρονικές ελλείψεις στην τεχνολογία ασφαλείας του σιδηροδρόμου, με τη διαδικασία διαχείρισης του τόπου του δυστυχήματος να αναδεικνύεται ως το σημείο όπου υπήρξαν σημαντικοί περιορισμοί στη συλλογή στοιχείων.

Το πόρισμα περιλαμβάνει επίσης περίπου 15 συστάσεις προς τους αρμόδιους φορείς του σιδηροδρόμου, όπως τον ΟΣΕ και την ΡΑΣ, καθώς και το Υπουργείο Υποδομών, για τη βελτίωση της ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Παρά την καθυστέρηση στην εφαρμογή μέτρων από το 2023, φαίνεται να έχουν αρχίσει να γίνονται κάποια βήματα για την αποκατάσταση των ελλείψεων.

Η παρουσίαση του πορίσματος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για την κορύφωση της διερεύνησης ενός από τα πιο τραγικά και αμφιλεγόμενα σιδηροδρομικά ατυχήματα στην ιστορία της Ελλάδας.

Related posts

“Ποτάμι” καρναβαλιστών στην Πάτρα: Οι νυχτερινές παρελάσεις με κέφι και μουσική

News Room M

“Τρελάθηκε” ο καιρός: Από τους 30 βαθμούς στο -7! Χιονιάς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

News Room M

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για ηλεκτρονικές απάτες!

News Room M