magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Πώς να διαλέξω το καλύτερο καρπούζι – Τα 4 σημεία που πρέπει να προσέχουμε

Το καρπούζι είναι το φρούτο του καλοκαιριού.

Ωστόσο, συχνά αποδεικνύεται δύσκολο να… πετύχουμε το καλό καρπούζι. Τι να προσέξουμε λοιπόν, για να διαλέξουμε το καλύτερο;

Η σωστή επιλογή είναι τέχνη και όπως όλες οι τέχνες θέλει εξάσκηση, γι’ αυτό μην περιμένετε να τη μάθετε αμέσως. Με λίγη επιμονή, πολύ σύντομα, θα μάθετε να διαλέγετε κάθε φορά υπέροχα καρπούζια.

Αρχικά πρέπει να είναι στρογγυλό. Αυτό σημαίνει πως είναι γλυκό. Επίσης, να είναι κιτρινωπό σε κάποια σημεία ώστε να είναι γευστικό. Επιπλέον, για να είναι ώριμο πρέπει να είναι πράσινο σκούρο και σαν ματ. Τέλος, πρέπει να είναι σκληρό αρκετά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TasteAtlas (@tasteatlas)

Ευρωπαίοι άποικοι και σκλάβοι από την Αφρική εισήγαγαν το καρπούζι στον Νέο Κόσμο. Οι Ισπανοί έποικοι το καλλιεργούσαν στη Φλόριντα το 1576, και καλλιεργήθηκε στη Μασαχουσέτη το 1629, και το 1650 καλλιεργήθηκε στο Περού, τη Βραζιλία και τον Παναμά, καθώς και σε πολλές βρετανικές και ολλανδικές αποικίες.

Την ίδια στιγμή, οι ιθαγενείς Αμερικανοί καλλιεργούσαν την καλλιέργεια στην κοιλάδα του Μισισιπή και τη Φλόριντα. Τα καρπούζια έγιναν γρήγορα αποδεκτά στη Χαβάη και σε άλλα νησιά του Ειρηνικού όταν εισήχθησαν εκεί από εξερευνητές όπως ο καπετάνιος Τζέιμς Κουκ.

Related posts

“Θα σας λύσει τα χέρια”: Το μυστικό για να διατηρήσετε φρέσκα τα μυρωδικά σας

News Room M

«Τρελό» κόλπο για να μην μυρίζει το σπίτι… ψαρίλα

Magdas News

Ντουλάπια κουζίνας: Πώς θα απαλλαγείτε από την ενοχλητική μυρωδιά της “κλεισούρας”

News Room M