Στη Σκιάθο βρέθηκε για λίγες ώρες ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας του Ιδρύματός του με τον Δήμο Σκιάθου και το Ίδρυμα ΘΑΛΑΣΣΑ, που εστιάζει στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στη διαχείριση των βιοαποβλήτων.
Ο πρίγκιπας έφτασε την Τρίτη το απόγευμα με ιδιωτικό αεροσκάφος από τη Νίκαια και φιλοξενήθηκε σε ιδιωτική κατοικία του νησιού. Το βράδυ παρέθεσαν προς τιμή του δείπνο ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με κύριο πιάτο το λεοντόψαρο, σε διάφορες εκδοχές. Πρόκειται για ψάρι που ο πρίγκιπας προωθεί στη διατροφή των πολιτών, καθώς έχει επεκταθεί στις ελληνικές θάλασσες και επιτίθεται σε μικρά είδη ψαριών. Ο Αλβέρτος έδειξε ιδιαίτερη προτίμηση στο φρικασέ λεοντόψαρο με άγρια χόρτα.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, συζητήθηκε και η πιθανότητα ο πρίγκιπας να αποκτήσει παραθαλάσσια κατοικία στη Σκιάθο. Ο δήμαρχος του υπενθύμισε ότι οι γονείς του, Ρενιέ και Γκρέις Κέλλυ, επισκέπτονταν συχνά το νησί με τη θαλαμηγό «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση. Στο τέλος του δείπνου, του απονεμήθηκε πλακέτα με αντίγραφο αρχαίου νομίσματος.

Το πρωί της Τετάρτης, ο πρίγκιπας αναχώρησε με σκάφος για καταδύσεις σε βραχονησίδες ανάμεσα στη Σκιάθο και τη Σκοπέλο, όπου συναντήθηκε και με φώκιες. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε σε σκάφος του ΟΦΥΠΕΚΑ και ταξίδεψε στην Αλόννησο για την έναρξη του AMoS Film Festival, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων και του πρώτου Υποθαλάσσιου Μουσείου της Ελλάδας, του Ναυαγίου της Περιστέρας. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνώστου και χορευτικό συγκρότημα, ενώ παρακολούθησε και γεύμα με τοπικές λιχουδιές.


Ο πρίγκιπας Αλβέρτος δήλωσε ότι η επίσκεψη στις Σποράδες τον ενθουσίασε και εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει σύντομα. Το ίδρυμά του δεσμεύθηκε να συνεχίσει να στηρίζει το Θαλάσσιο Πάρκο των Βορείων Σποράδων, αναδεικνύοντας τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και ενισχύοντας το διεθνές ενδιαφέρον για τις ελληνικές θάλασσες.

